Menu

PC/ABS-spuitgieten van grote kunststofproducten

PC/ABS-Spuitgieten

HSV TMP is toonaangevend producent van kunststofproducten, behuizingen en vormdelen. Voor het vervaardigen van deze producten wordt bijvoorbeeld PC/ABS-spuitgieten toegepast. Op basis van de productspecificaties van het eindproduct of halffabricaat maakt HSV TMP, tijdens het spuitgietproces, gebruik van een diversiteit aan kunststoffen en additieven om te komen tot een optimaal eindresultaat.

Wat is PC/ABS

PC/ABS, polycarbonaat/acrylonitril butadieen styreen, bestaat uit twee afzonderlijke polymeren PC en ABS. Door samenvoeging worden de positieve eigenschappen van deze twee polymeren ten volle benut. PC bezit goede mechanische eigenschappen zoals taaiheid, een hoge maximale gebruikstemperatuur en hoge hittebestendigheid. Kenmerkend aan ABS is de uitstekende verwerkbaarheid, doordat de vloei van het mengsel veel beter is dan van puur PC. Daarnaast is het mogelijk om extra additieven toe te voegen zodat producten bijvoorbeeld voorzien kunnen worden van antistatische eigenschappen. Meer weten over PC/ABS of een andere kunststof voor het spuitgieten van uw kunststofproduct? Gebruik onderstaande button. De engineers van HSV-TMP adviseren u graag.

Waar PC/ABS wordt toegepast

PC/ABS vindt u bijvoorbeeld terug in

 • Behuizingen huishoudelijke apparaten, TV’s & LCD-panelen, wandcontactdozen en stekkers
 • Toetsenborden, instrumentenpanelen, behuizing voor medische apparatuur
 • In het binnenwerk van mobiele telefoons
 • Bumpers & dashboards
 • Speelgoed
 • Elektrisch gereedschap

Voorbeeld PC/ABS: explosie-bestendige deksel van een laboratorium centrifuge

De voordelen van PC/ABS

PC/ABS bezit een uitstekende taaiheid bij lage temperaturen, een hoge slagvastheid en is hittebestendig. De voordelen van PC/ABS op een rijtje:

 • Hoge warmtevervormingstemperatuur
 • Hittebestendig
 • Slagvast
 • Taai en stijf
 • Verbeterde krimp
 • Dimensionale vastheid
 • Verbetering van verwerking

Afwerking en assemblage

PC/ABS is in alle kleuren leverbaar. Er zijn verschillende oppervlakteafwerkingen mogelijk zoals: lakken, reliëf-stempelen, galvaniseren, print en metalliseren. Daarnaast kunt u kiezen voor een matte, glanzende of satijnen afwerking van uw product. Meer informatie over afwerking en assemblage bij HSV Technical Moulded Parts vindt u op de pagina assemblage.

De kosten van PC/ABS  spuitgieten?

Wilt u de kosten van PC/ABS-spuitgieten laten berekenen? Vraag dan een kunststof QuickScan aan. Op basis van deze QuickScan wordt de haalbaarheid van uw productontwerp getoetst en ontvangt u een eerste kostenindicatie.

Duurzaam kunststofspuitgieten

Bij HSV Technical Moulded Parts staat het milieu centraal. Duurzaam kunststofspuitgieten vinden wij dan ook vanzelfsprekend, evenals het recyclen en hergebruik van kunststoffen. PC/ABS is geschikt voor recycling en hergebruik. Het past perfect binnen de circulaire economie en de milieuvisie van onze organisatie. Lees meer over onze duurzame initiatieven.

Spuitgieten van grote kunststofproducten

HSV Technical Moulded Parts is specialist in het spuitgieten van grote kunststofproducten, vormdelen en behuizingen. Voor het spuitgieten worden verschillende thermoplastische kunststoffen gebruikt, waaronder PC/ABS, polycarbonaat/acrylonitril butadieen styreen. Wilt u advies en informatie ontvangen over welke thermoplastische kunststof het beste aansluit voor de realisatie van uw kunststofproduct? Vraag de Kunststof QuickScan aan en ontvang vrijblijvend advies.

Meer over kunststoffen:

ABS
ASA
HDPE
PC/ASA
PP
PS
Lange glasvezelversterkt PP
PA-V2

Kunststof Quickscan

Snel uitsluitsel over de haalbaarheid van uw ideeën

Quickscan aanvragen

Over ons: Even voorstellen

Wilt u grote kunststof vormdelen, behuizingen of andere onderdelen laten spuitgieten? Zoekt u een partner die vanuit de productiepraktijk kan meedenken over de ontwikkeling van uw kunststof producten? Bij HSV TMP hebben we tientallen jaren ervaring met de ontwikkeling van kunststof onderdelen, en enorm veel kennis van de daarvoor benodigde materialen en technieken. Die kennis en ervaring zetten we dolgraag in voor het waarmaken van uw productideeën.

HSV
HSV TMP

Bedrijfsprofiel

Steeds meer ontwerpers en inkopers kiezen voor kunststof

Wij ontwikkelen en produceren innovatieve behuizingen, vormdelen en andere onderdelen voor opdrachtgevers in de meest uiteenlopende branches. Ons specialisme: grote producten, in kleine tot middelgrote series.

Bedrijfsprofiel
HSV TMP Maatschappelijk verantwoord ondernemen
HSV TMP

Geschiedenis

Onze ontstaansgeschiedenis en organisatiestructuur

HSV Technical Moulded Parts werd officieel opgericht in 1985. Maar onze eigenlijke ontstaansgeschiedenis gaat nog verder terug. Tot 1968, toen ons zusterbedrijf in Ede begon met de fabricage van EPS verpakkingen.

Onze geschiedenis
HSV
HSV TMP

Kernwaarden

De manier waarop wij zakendoen

Wij zijn ervan overtuigd dat onze opdrachtgevers niet aleen met ons samenwerken vanwege de producten die we leveren, maar ook vanwege de manier waarop wij zakendoen. Die heben wij samengevat in vier kernwaarden.

Onze kernwaarden

Neem contact op met HSV TMP

Wij denken op alle fronten met u mee

Neem contact op