Menu

PC/ASA Spuitgieten bij HSV TMP

PC/ASA spuitgieten

Bij PC/ASA (Polycarbonaat en Acrylonitril Styreen Acrylester) spuitgieten worden PC en ASA delen thermoplastisch vermengd tijdens het spuitgietproces. PC/ASA-spuitgieten geeft aan kunststofproducten, vormdelen en -behuizingen materiaaleigenschappen mee die verschillende voordelen bieden tijdens het gebruik en het draagt bij aan een lange levensduur. De voordelen zijn o.a.:

 • Hoge sterkte en stijfheid
 • Hoge oppervlakteglans
 • Vormstabiliteit
 • Thermische isolatie & elektrische isolatie
 • Weinig kruip, ook bij hogere temperaturen (tot 130 ºC).
 • Goede taaiheid ook bij lage temperaturen (tot -100 ºC).
 • Hoge hardheid & goede krasvastheid
 • Vlamdovend & hittebestendig
 • Weer- & UV-bestendig
 • Sterilisatie mogelijk

PC/ASA spuitgieten

Er wordt o.a. voor PC/ASA-spuitgieten gekozen wanneer kunststofproducten en behuizingen weersbestendig, UV-bestendig, sterk, hard, krasvast en vlamdovend moeten zijn. Door de hoge oppervlakteglas heeft deze thermische kunststoflegering nagenoeg geen nabewerking nodig.

Het is mogelijk om extra versterkingsmiddelen, hoogglans, hittebestendigheid en antistatische materiaaleigenschappen toe te voegen tijdens het spuitgietproces. Wilt u meer weten over PC/ASA en de mogelijkheden voor uw kunststofproduct, vormdeel of behuizing? Klik op onderstaande button en stel uw vraag direct aan een van onze engineers.

Wanneer PC/ASA toepassen?

Vraagt u zich af wanneer u PC/ASA kunt toepassen? Hieronder treft u een aantal voorbeelden aan.

 • Ventilatiesystemen
 • Onderdelen van machines
 • Behuizingen van elektrische/elektronische apparaten
 • Computerbehuizingen
 • Tuinmeubelen en buitenpanelen
 • Onderdelen van voertuigen

Enkele voorbeelden PC/ASA spuitgieten

Afwerking en assemblage

PC/ASA is in alle kleuren leverbaar en u kunt uw producten op verschillende manieren laten afwerken. Informatie over afwerking en assemblage bij HSV Technical Moulded Parts, zoals: lakken, reliëf-stempelen, galvaniseren, print en metalliseren e.d., vindt u op de pagina assemblage.

De kosten van PC/ASA spuitgieten?

Wilt u de kosten van PC/ASA-spuitgieten laten berekenen? Onze kunststofexperts verzorgen graag een gespecificeerde prijsopgave voor het PC/ASA-spuitgieten van uw kunststofproduct, -vormdeel, -behuizing of kunststof onderdelen. Vraag nu een kunststof QuickScan aan. Op basis van deze QuickScan wordt de haalbaarheid van uw productontwerp getoetst en ontvangt u een eerste kostenindicatie.

Duurzaam produceren

Wij moeten zuinig omgaan met het milieu. Duurzaam produceren van kunststofproducten vinden wij bij spuitgietbedrijf HSV Technical Moulded Parts dan ook vanzelfsprekend, evenals het recyclen en hergebruik van kunststoffen. PC/ASA is geschikt voor recycling en hergebruik. Het past perfect binnen de circulaire economie en de milieuvisie van onze organisatie. Lees meer over onze duurzame initiatieven.

Spuitgieten van grote kunststofproducten

HSV Technical Moulded Parts is specialist in het kunststof spuitgieten van grote kunststofproducten. Voor het spuitgieten worden verschillende thermoplastische kunststoffen gebruikt, waaronder PC/ASA (Polycarbonaat – Acrylonitril Styreen Acrylester). Wilt u advies en informatie ontvangen over welke thermische kunststof het beste aansluit voor de realisatie van uw kunststofproduct? Vraag de Kunststof QuickScan aan en ontvang vrijblijvend advies.

Meer over kunststoffen

ABS
ASA
HDPE
PC/ABS
PP
PS
Lange glasvezelversterkt PP
PA-V2

Kunststof Quickscan

Snel uitsluitsel over de haalbaarheid van uw ideeën

Quickscan aanvragen

Over ons: Even voorstellen

Wilt u grote kunststof vormdelen, behuizingen of andere onderdelen laten spuitgieten? Zoekt u een partner die vanuit de productiepraktijk kan meedenken over de ontwikkeling van uw kunststof producten? Bij HSV TMP hebben we tientallen jaren ervaring met de ontwikkeling van kunststof onderdelen, en enorm veel kennis van de daarvoor benodigde materialen en technieken. Die kennis en ervaring zetten we dolgraag in voor het waarmaken van uw productideeën.

HSV
HSV TMP

Bedrijfsprofiel

Steeds meer ontwerpers en inkopers kiezen voor kunststof

Wij ontwikkelen en produceren innovatieve behuizingen, vormdelen en andere onderdelen voor opdrachtgevers in de meest uiteenlopende branches. Ons specialisme: grote producten, in kleine tot middelgrote series.

Bedrijfsprofiel
HSV TMP Maatschappelijk verantwoord ondernemen
HSV TMP

Geschiedenis

Onze ontstaansgeschiedenis en organisatiestructuur

HSV Technical Moulded Parts werd officieel opgericht in 1985. Maar onze eigenlijke ontstaansgeschiedenis gaat nog verder terug. Tot 1968, toen ons zusterbedrijf in Ede begon met de fabricage van EPS verpakkingen.

Onze geschiedenis
HSV
HSV TMP

Kernwaarden

De manier waarop wij zakendoen

Wij zijn ervan overtuigd dat onze opdrachtgevers niet aleen met ons samenwerken vanwege de producten die we leveren, maar ook vanwege de manier waarop wij zakendoen. Die heben wij samengevat in vier kernwaarden.

Onze kernwaarden

Neem contact op met HSV TMP

Wij denken op alle fronten met u mee

Neem contact op