Menu

Spuitgieten van grote kunststof producten

Specialist in kunststof spuitgieten

Wilt u grote kunststofproducten of vormdelen ontwerpen en laten spuitgieten? HSV TMP is specialist in het spuitgieten van grote kunststofproducten en uw partner bij de ontwikkeling en productie van grote plastic producten, behuizingen, vormdelen en andere kunststof onderdelen.

Wat is Spuitgieten?

Om kunststofproducten of vormdelen te produceren wordt gebruik gemaakt van spuitgieten. Bij deze techniek wordt kunststof granulaat gesmolten en onder hoge druk ingespoten in de matrijs. De vloeibare kunststof neemt de vorm aan van de holtes in de matrijs.

Vervolgens wordt de kunststof gestold door middel van koeling. Daarna wordt het product of vormdeel uitgegeven en indien gewenst kan verdere assemblage plaatsvinden. HSV TMP heeft verschillende spuitgiettechnieken, waaronder hoge druk spuitgieten, thermoplastisch schuimgieten, Cascade spuitgieten en Project+ techniek, beschikbaar die u volledige vormvrijheid bieden bij de realisatie van uw productontwerp.

Wij denken met u mee

Vanuit de productiepraktijk denken onze engineers met u mee. HSV TMP is specialist in het spuitgieten van grote kunststof producten. Onze relaties ervaren dit al aan het begin van het proces. Onze kennis, de benodigde materialen en technieken worden maximaal ingezet door ons ontwerpteam, die samen met u aan de slag gaat om de meest ideale oplossing te creëren voor uw kunststof product.

Kosten berekenen

Duurzaam kunststof spuitgieten

Kiest u voor HSV-TMP dan kiest u automatisch voor duurzaam spuitgieten van uw kunststofproducten, -vormdelen, -behuizingen en andere kunststof onderdelen. HSV-TMP vindt de meest optimale oplossing voor u, zowel in het minimaliseren van het materiaalgebruik, het optimaliseren van de matrijsinvestering, de assemblage en logistieke oplossingen die u tijd en geld besparen. Daarnaast wordt er bij de productie en assemblage van uw product gebruikgemaakt van duurzame energie, opgewekt vanuit zonnecollectoren en recyclingmateriaal daar waar mogelijk.

Passie

Wij hebben tientallen jaren ervaring en de juiste productie- en logistieke faciliteiten voor u beschikbaar. Met onze passie voor spuitgieten van kunststoffen, een eigen engineeringsafdeling en slimme technieken zetten wij deze kennis en ervaring dolgraag in voor het waarmaken van uw productideeën die wij spuitgieten in onze productielocaties in Ede en in Leeuwarden.

Spuitgietproces

Om uw productideeën om te zetten naar tastbare producten worden er, voorafgaand aan de daadwerkelijke productie, een aantal processtappen doorlopen. In totaal zijn er vier fasen te onderscheiden, waarin de afdeling engineering constructief met u meedenkt over de maakbaarheid van uw product. Hierdoor kunt u de kwaliteit van uw producten verbeteren; en het kan u ook nog eens aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. Meer over het proces bij spuitgieten vindt u op de pagina productontwikkeling.

Kosten plastic spuitgieten

Om te komen tot de realisatie van uw plastic product, vormdeel, behuizing of andere kunststof onderdelen wordt eerst een indicatie van de kosten voor het spuitgieten gemaakt. Daarbij wordt er gekeken naar verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van het product, afmetingen van de matrijs, aantallen, type kunststof en de spuitgiettechniek die aansluit bij de specificaties van uw product e.d. Spuitgieten biedt interessante voordelen en het kan u meerdere besparingen opleveren. Vraag bij uw spuitgietbedrijf een kostenoverzicht aan voor de realisatie van uw kunststof product of vormdeel.

FAQ

Wat is spuitgieten?
Bij spuitgieten wordt kunststof granulaat gesmolten en onder hoge druk ingespoten in de matrijs. De vloeibare kunststof neemt de vorm aan van de matrijs. Vervolgens wordt de kunststof gekoeld en kan het product uitgegeven worden.

Wat kost spuitgieten?
Ieder kunststof spuitgietproduct is uniek. Op basis van verschillende factoren, zoals o.a. de product specificaties, afmetingen van de matrijs, aantallen, type kunststof en de spuitgiettechniek kan een kostenindicatie gemaakt worden.

Hoe verloopt het proces bij spuitgieten?
De procesfasen ideevorming, maakbaarheidsstudie, offertestadium en engineering worden doorlopen. Hiermee kunt u de kwaliteit van uw producten verbeteren; en het kan u aanzienlijke kostenbesparingen opleveren.

Neem contact op

1.

Productontwikkeling

Door ons in een vroeg stadium te betrekken bij de productontwikkeling profiteert u van onze vakkennis van kunststoffen en productietechnieken.

Productontwikkeling
2.

Ontwikkelingstraject

Elk product is anders, dus voor elk project geldt een andere productieplanning. Hier krijgt u een indicatie van de doorlooptijden voor een project.

Ontwikkelingstraject
3.

Productie

Altijd een geschikte verwerkingsmethode beschikbaar. Wij zijn sterk in: spuitgieten, thermoplastisch schuimgieten en cascade spuitgieten.

Productie
4.

Logistiek

Lagere transportkosten door slim productontwerp en doordachte verpakkingsoplossingen. Uw producten veilig en voordelig vervoerd.

Logistiek

Kunststof Quickscan

Snel uitsluitsel over de haalbaarheid van uw ideeën

Quickscan aanvragen

Cases: voorbeelden uit de praktijk

Geen enkel project is hetzelfde, maar vaak doorloopt een ontwikkelings- en productieproces wel een aantal vaste, herkenbare stappen. Wij illustreren onze werkwijze daarom graag met een aantal praktijkvoorbeelden.

CASE

Flux Furniture

Flux Chair: Bekroond Dutch design

De flux chair is een opvouwbare, lichtgewicht designstoel, geproduceerd door het Nederlandse bedrijf Flux Furniture. Echt Dutch Design dus, dat al bekroond werd met verschillende design awards. HSV TMP leverde een belangrijke bijdrage aan de […]

Bekijk deze case
CASE

Heatpoint

Een nieuwe generatie kunststof kabelgoten

Heatpoint is gespecialiseerd in hoogwaardige railapplicaties voor trein-, tram- en metrobedrijven. Een van deze applicaties is een kunststof kabelgoot, die al enkele jaren op de markt is en gemaakt wordt uit gerecycled polypropyleen. Op zich […]

Bekijk deze case
CASE

Solon

Montage oplossing voor PV-modules

Het Duitse SOLON is een van ’s werelds grootste producenten van systemen voor zonnepanelen, oftewel PV‐modules. In nauwe samenwerking met SOLON hebben we een nieuwe oplossing voor de dakmontage van deze modules ontwikkeld. Een traject […]

Bekijk deze case

Greep uit onze klanten

Over ons: Even voorstellen

Wilt u grote kunststof vormdelen, behuizingen of andere onderdelen laten spuitgieten? Zoekt u een partner die vanuit de productiepraktijk kan meedenken over de ontwikkeling van uw kunststof producten? Bij HSV TMP hebben we tientallen jaren ervaring met de ontwikkeling van kunststof onderdelen, en enorm veel kennis van de daarvoor benodigde materialen en technieken. Die kennis en ervaring zetten we dolgraag in voor het waarmaken van uw productideeën.

Complexe projecten | De toegevoegde waarde van HSV Technical Moulded Parts
HSV TMP

Bedrijfsprofiel

Steeds meer ontwerpers en inkopers kiezen voor kunststof

Wij ontwikkelen en produceren innovatieve behuizingen, vormdelen en andere onderdelen vor opdrachtgevers in de meest uiteenlopende branches. Ons specialisme: grote producten, in kleine tot middelgrote series.

Bedrijfsprofiel
HSV TMP Maatschappelijk verantwoord ondernemen
HSV TMP

Geschiedenis

Onze ontstaansgeschiedenis en organisatiestructuur

HSV Technical Moulded Parts werd officieel opgericht in 1985. Maar onze eigenlijke ontstaangeschiedenis gaat nog verder terug. Tot 1968, toen ons zusterbedrijf in Ede begon met de fabricage van EPS verpakkingen.

Onze geschiedenis
Complexe projecten | De toegevoegde waarde van HSV Technical Moulded Parts
HSV TMP

Kernwaarden

De manier waarop wij zakendoen

Wij zijn ervan overtuigd dat onze opdrachtgevers niet aleen met ons samenwerken vanwege de producten die we leveren, maar ook vanwege de manier waarop wij zakendoen. Die heben wij samengevat in vier kernwaarden.

Onze kernwaarden

MVO bij HSV TMP

Meer over MVO

Actueel bij HSV Technical Moulded Parts

Nieuws

Kunststof onderbouw voor Solyco SOLo

In samenwerking met Solyco Solar AG en technisch ontwerpbureau BPO heeft HSV TMP een kunststof onderbouw voor de Solyco SOLo ontwikkeld. Daarnaast verzorgt HSV de productie van dit innovatieve montagesysteem, dat gebruikt wordt voor het monteren […]

Meer lezen
Nieuws

HSV introduceert Project+, Let’s make it FIT

Met Project+ is HSV dè eerste producent in Europa die grote kunststofspuitgietdelen succesvol integreert met EPS/EPP-schuimdelen. Project+, het engineeren van meerwaarde Project+, Let’s make it FIT van HSV staat gelijk aan het engineeren van meerwaarde. […]

Meer lezen
a new Injection Moulding Machine for HSV TMP
Nieuws

HSV-TMP over KraussMaffei 1700-MX

“Grote, complexe kunststofvormdelen worden met uiterste precisie en met grote nauwkeurigheid, energiezuinig en kostenefficiënt geproduceerd en deze vormdelen zijn maximaal reproduceerbaar” Wilfred CornelissenTechnical DirectorHSV Technical Moulded Parts KraussMaffei 1700-MX | Nauwkeurig, veelzijdig en duurzaam Sinds […]

Meer lezen

Neem contact op met HSV TMP

Wij denken op alle fronten met u mee

Neem contact op