Menu

PP Spuitgieten bij HSV TMP

PP, Polypropeen of Polypropyleen

De polymeer PP, Polypropeen of Polypropyleen bestaat uit een organische verbinding van moleculen die bestaat uit een opeenvolging van identieke of soortgelijke delen, die chemisch aan elkaar zijn gekoppeld. PP wordt verkregen uit gesynthetiseerd fossiele olie, uit biomassa, of via hergebruik na recycling.

PP spuitgieten

PP is bestand tegen chemische oplosmiddelen, basen en zuren, met die reden wordt er vaak gekozen voor PP spuitgieten. Het is daarnaast ook bestand tegen bacteriegroei en daarom geschikt voor medische apparatuur en producten die in aanraking komen met levensmiddelen. Het materiaal heeft een hoog temperatuurbereik, bezit een hoge slagvastheid en heeft uitstekende mechanische eigenschappen. PP is één van de meest veelzijdige thermische kunststoffen en uitermate geschikt voor toepassing in technische constructies. Enkele voordelen op een rijtje:

  • Hoge taaiheid
  • hoge slagvastheid
  • Temperatuurbestendig
  • Geschikt voor filmscharnieren
  • Bestand tegen bacteriegroei 
  • Sterilisatie mogelijk
  • Chemisch resistent

Wilt u weten of PP ingezet kan worden voor de productie van uw kunststofproduct, vormdeel of behuizing? Stel uw vraag direct aan onze engineers en klik op onderstaande button.

Spuitgieten van PP

Bij het spuitgieten van PP (Polypropyleen of Polyprop.) wordt PP-granulaat verwarmd en nadat de kunststof verwarmd is wordt deze met grote druk ingespoten in de matrijs. Het neemt daar de gewenste vorm aan van het kunststofproduct, vormdeel en/of -behuizing. Daarna wordt de matrijs gekoeld. Nadat de kunststof voldoende afgekoeld en hard geworden is opent de matrijs en wordt het product, vormdeel en/of -behuizing uitgenomen. Desgewenst kan verder afwerking plaatsvinden.

Wanneer wordt PP toegepast?

Wilt u weten wanneer PP wordt toegepast? PP wordt ingezet voor kunststofproducten die een hogere kwaliteit vereisen, denk bijvoorbeeld aan buigscharnieren in koffers en doppen van knijpflessen. Maar ook in keukenmachines, tuinartikelen, plastic meubelen, auto-onderdelen, pijpen en filtermateriaal. Snel de maakbaarheid van uw productontwerp laten beoordelen? Vraag de QuickScan aan en u ontvangt deskundig advies.

Voorbeeld PP: complexe kunststof vouwstoel met vouwscharnieren

Afwerking en assemblage

PP is in alle kleuren leverbaar. Spuitgietproducten die uit PP bestaan kunnen, met behulp van verschillende assemblagetechnieken verder afgewerkt worden. Op de pagina assemblage vindt u hierover meer informatie.

Kosten PP spuitgieten

De kosten voor het spuitgieten van uw product, vormdeel, behuizing of onderdelen in PP kunt u laten berekenen door onze kunststofexperts. Met een QuickScan wordt de haalbaarheid van uw productontwerp getoetst, ontvangt u een advies en een eerste kostenindicatie. Vraag nu een kunststof QuickScan aan.

Duurzame onderneming

Als duurzame onderneming gaat HSV-TMP voor zero-waste, reductie van CO2 uitstoot en circulariteit. Kunststofproducten worden door middel van zonne-energie geproduceerd. U kunt kiezen voor recyclaat (gerecyclede kunststoffen). PP is volledig recyclebaar en uitermate geschikt voor hergebruik, zo blijven waardevolle grondstoffen behouden. Polypropeen herkent u aan de volgende recyclingcode 05:

Lees meer over onze duurzame initiatieven.

Spuitgieten van grote kunststofproducten

Voor het spuitgieten van grote kunststofproducten is HSV Technical Moulded Parts uw specialist. Het ontwerpteam adviseert u graag over welke thermische kunststof het beste aansluit bij uw productspecificaties en hoe uw product zo kosten efficiënt mogelijk geproduceerd kan worden. Er zijn veel verschillende thermoplastische kunststoffen en additieven beschikbaar, waaronder PP (Polypropyleen of Polyprop.) Vraag de Kunststof QuickScan aan en ontvang vrijblijvend advies.

Meer over kunststoffen:

ABS
ASA
HDPE
PC/ABS
PC/ASA
PS
Lange glasvezelversterkt PP
PA-V2

Kunststof Quickscan

Snel uitsluitsel over de haalbaarheid van uw ideeën

Quickscan aanvragen

Over ons: Even voorstellen

Wilt u grote kunststof vormdelen, behuizingen of andere onderdelen laten spuitgieten? Zoekt u een partner die vanuit de productiepraktijk kan meedenken over de ontwikkeling van uw kunststof producten? Bij HSV TMP hebben we tientallen jaren ervaring met de ontwikkeling van kunststof onderdelen, en enorm veel kennis van de daarvoor benodigde materialen en technieken. Die kennis en ervaring zetten we dolgraag in voor het waarmaken van uw productideeën.

HSV
HSV TMP

Bedrijfsprofiel

Steeds meer ontwerpers en inkopers kiezen voor kunststof

Wij ontwikkelen en produceren innovatieve behuizingen, vormdelen en andere onderdelen voor opdrachtgevers in de meest uiteenlopende branches. Ons specialisme: grote producten, in kleine tot middelgrote series.

Bedrijfsprofiel
HSV TMP Maatschappelijk verantwoord ondernemen
HSV TMP

Geschiedenis

Onze ontstaansgeschiedenis en organisatiestructuur

HSV Technical Moulded Parts werd officieel opgericht in 1985. Maar onze eigenlijke ontstaansgeschiedenis gaat nog verder terug. Tot 1968, toen ons zusterbedrijf in Ede begon met de fabricage van EPS verpakkingen.

Onze geschiedenis
HSV
HSV TMP

Kernwaarden

De manier waarop wij zakendoen

Wij zijn ervan overtuigd dat onze opdrachtgevers niet aleen met ons samenwerken vanwege de producten die we leveren, maar ook vanwege de manier waarop wij zakendoen. Die heben wij samengevat in vier kernwaarden.

Onze kernwaarden

Neem contact op met HSV TMP

Wij denken op alle fronten met u mee

Neem contact op