Menu

PS spuitgieten bij HSV TMP de voordelen

PS of Polystyreen

PS of Polystyreen is een thermoplastisch polymeer. Het is waterafstotend en wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de productie van wegwerpbestek, -bekertjes en frietbakjes. Het is ook mogelijk om PS in te zetten voor het spuitgieten van kunststofproducten. Kenmerkend voor PS is de hoge oppervlakteglans en de gevoeligheid voor oplosmiddelen.

PS spuitgieten

Enkele voordelen van producten, vormdelen en behuizingen die door middel van PS spuitgieten zijn geproduceerd vindt u hieronder:

 • Hoge stijfheid
 • Hoge oppervlakteglans
 • Vormstabiliteit
 • Eenvoudig verwerkbaar
 • Glashelder
 • hard en glad oppervlak
 • Geschikt voor massaproductie

PS is over het algemeen een zeer bros materiaal en boven de 80 °C wordt het week en is PS vervormbaar. Met die reden wordt aan PS vaak één of meerdere additieven toegevoegd. 

Additieven

Om een hoge slagvastheid, goede treksterkte, UV-bestendigheid en/of vlamvertragers e.d. te verkrijgen kunnen additieven toegevoegd worden aan het PS. Dit gebeurt tijdens het spuitgietproces. Zo kan bijvoorbeeld ABS  of ASA toegevoegd worden om materiaaleigenschappen te verbeteren. Wilt u meer weten over PS en de additieven die ingezet kunnen worden? Stel uw vraag rechtstreeks aan een van onze engineers en klik op onderstaande button.

Wanneer wordt PS toegepast?

PS wordt toegepast voor producten waar een hoge opervlakteglans gewenst is, voor massaproductie en voor het realiseren van kostenbesparingen. Hieronder treft u een aantal voorbeelden aan.

 • Dashboards
 • Onderdelen van machines
 • Behuizingen van elektrische/elektronische apparaten
 • Computerbehuizingen
 • Displays
 • Huishoudelijke gebruiksvoorwerpen
 • Lichtbakken voor binnengebruik
 • Vacuüm gevormde producten

Afwerking en assemblage

HSV TMP specialist in grote kunststof spuitgiet producten en onderdelen

PS is eenvoudig te lassen, te bedrukken, lakken en het kan gelijmd worden. Meer informatie over het afwerken van kunststof spuitgietproducten en assemblage bij HSV Technical Moulded Parts vindt u op de pagina assemblage.

De kosten van PS spuitgieten?

Wilt u de kosten van PS spuitgieten voor uw kunststofproduct, vormdeel of behuizing laten berekenen? Vraag de HSV-TMP kunststof QuickScan aan. Onze engineers toetsen de haalbaarheid van uw productontwerp, u ontvangt advies en een eerste kostenindicatie.

PS eenvoudig recyclebaar

PS is een monomeer styreen en eenvoudig recyclebaar. Na recycling kan deze grondstof opnieuw ingezet worden in het productieproces. Het gebruik van duurzame kunststoffen past binnen de milieuvisie van onze organisatie. Lees meer over het milieu en duurzame initiatieven van HSV-TMP.

Spuitgieten van grote kunststofproducten

HSV TMP specialist in grote kunststof spuitgiet producten en onderdelen

HSV Technical Moulded Parts is gespecialiseerd in het spuitgieten van grote kunststofproducten. Er zijn veel thermoplastische kunststoffen beschikbaar, waaronder PS (Polystyreen). Om te bepalen welke thermische kunststof het beste aansluit bij het realiseren van uw kunststofproduct kunt u de Kunststof QuickScan aanvragen. U ontvangt daarna een vrijblijvend advies.

Meer over kunststoffen:

ABS
ASA
HDPE
PC/ABS
PC/ASA
PP
Lange glasvezelversterkt PP
PA-V2

Kunststof Quickscan

Snel uitsluitsel over de haalbaarheid van uw ideeën

Quickscan aanvragen

Over ons: Even voorstellen

Wilt u grote kunststof vormdelen, behuizingen of andere onderdelen laten spuitgieten? Zoekt u een partner die vanuit de productiepraktijk kan meedenken over de ontwikkeling van uw kunststof producten? Bij HSV TMP hebben we tientallen jaren ervaring met de ontwikkeling van kunststof onderdelen, en enorm veel kennis van de daarvoor benodigde materialen en technieken. Die kennis en ervaring zetten we dolgraag in voor het waarmaken van uw productideeën.

HSV
HSV TMP

Bedrijfsprofiel

Steeds meer ontwerpers en inkopers kiezen voor kunststof

Wij ontwikkelen en produceren innovatieve behuizingen, vormdelen en andere onderdelen voor opdrachtgevers in de meest uiteenlopende branches. Ons specialisme: grote producten, in kleine tot middelgrote series.

Bedrijfsprofiel
HSV TMP Maatschappelijk verantwoord ondernemen
HSV TMP

Geschiedenis

Onze ontstaansgeschiedenis en organisatiestructuur

HSV Technical Moulded Parts werd officieel opgericht in 1985. Maar onze eigenlijke ontstaansgeschiedenis gaat nog verder terug. Tot 1968, toen ons zusterbedrijf in Ede begon met de fabricage van EPS verpakkingen.

Onze geschiedenis
HSV
HSV TMP

Kernwaarden

De manier waarop wij zakendoen

Wij zijn ervan overtuigd dat onze opdrachtgevers niet aleen met ons samenwerken vanwege de producten die we leveren, maar ook vanwege de manier waarop wij zakendoen. Die heben wij samengevat in vier kernwaarden.

Onze kernwaarden

Neem contact op met HSV TMP

Wij denken op alle fronten met u mee

Neem contact op