Menu

HDPE spuitgieten bij HSV TMP de voordelen

HDPE

HDPE (High Density Polyethyleen of Polyetheen ) wordt gemaakt bij lage druk en kan belast worden tot een temperatuur van 90 graden Celsius. Kenmerkend voor deze kunststof is de lage vertakkingsgraad. Hierdoor heeft HDPE een hoge kristalliniteit, dat betekent dat de kunststof een relatief hoge modulus heeft en de hoogste dichtheid bezit onder de PE’s. HDPE is voedselveilig, bezit een de hoge taaiheid en is resistent tegen vetten en waterafstotend. Dat maakt HDPE een populair verpakkingsmateriaal.

Voorbeeld HDPE: Duurzame kinderglijbaan

HDPE spuitgieten

HDPE-spuitgieten wordt veelal ingezet wanneer producten een lange levensduur moeten hebben zoals auto-onderdelen, speelgoed of bijvoorbeeld computers en technische producten. Het is mogelijk om additieven toe te voegen en producten, vormdelen of behuizingen uv-bestendig te maken. Enkele voordelen van HDPE:

 • Taai
 • Sterke krimp
 • Zeer goed te bewerken
 • Uitstekende glij-eigenschappen
 • Hoge slagvastheid bij lage temperaturen
 • Grote slijtvastheid
 • Chemisch resistent
 • Resistent tegen vetten
 • Voedselveilig (FDA-goedkeuring)
 • Waterafstotend
 • Duurzaam
 • Geschikt voor bulkproducten

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kunststofproduct, vormdeel of behuizing? Klik op onderstaande button en stel uw vraag direct aan een van onze engineers.

Wanneer HDPE toepassen?

HDPE is sterk, water- en vetafstotend en duurzaam. Met die reden komt u deze kunststof in veel sectoren tegen, zoals de levensmiddelenindustrie, de verpakkingsindustrie, infra, Leisure, agrarische sector, automobielindustrie en grond weg en waterbouw (GWW). U kunt HDPE o.a. toepassen voor de realisatie van:

 • Snijplaten en snijplanken
 • Laadbakken, glij- en stansplaten
 • Kleppen en afsluiters voor industriële vloeistoffen 
 • Vaten, opslagtanks voor chemicaliën en brandstof
 • Buizen voor waterleidingen, riool, gasleidingen en olietransportleidingen
 • Geblaasvormde flessen voor melk/sappen, deksels en doppen
 • Kratten
 • Afvalcontainers
 • Terrasplanken van hout-polymeer compounds

Afwerking en assemblage

HSV TMP specialist in grote kunststof spuitgiet producten en onderdelen

HDPE producten kunnen op diverse manieren afgewerkt worden. Informatie over afwerking en assemblage bij HSV Technical Moulded Parts, zoals: lakken, lassen, assembleren e.d., vindt u op de pagina assemblage.

De kosten van HDPE-spuitgieten?

Benieuwd naar de kosten voor het HDPE-spuitgieten van uw product, vormdeel of behuizing? Vraag de kunststof QuickScan aan. Op basis van deze QuickScan wordt de haalbaarheid van uw productontwerp getoetst, ontvangt u advies van onze kunststofexperts en een eerste kostenindicatie.

Duurzame productie

Bij spuitgietbedrijf HSV Technical Moulded Parts vinden wij het inzetten van duurzame grondstoffen en duurzame productie van uw kunststofproducten, vormdelen en behuizingen vanzelfsprekend, evenals het recyclen en hergebruik van kunststoffen.

HDPE is een van de meest duurzame kunststoffen in zijn soort. Naast een lange levensduur is het materiaal volledig recyclebaar. Het past perfect binnen de milieuvisie van onze organisatie en de circulaire economie. Lees meer onze duurzame initiatieven.

Spuitgieten van grote kunststofproducten

Het spuitgieten van grote kunststofproducten, vormdelen en behuizingen is de specialisatie van HSV Technical Moulded Parts. Hiervoor worden verschillende thermoplastische kunststoffen en additieven gebruikt, waaronder HDPE (High Density Polyethylene of Polyetheen). Wilt u advies over welke thermische kunststof het beste aansluit om uw kunststofproduct, behuizing of vormdeel te realiseren? Vraag dan de Kunststof QuickScan aan, ontvang advies en een eerste prijsindicatie.

Meer over kunststoffen:

ABS
ASA
PC/ABS
PC/ASA
PP
PS
Lange glasvezelversterkt PP
PA-V2

 

Kunststof Quickscan

Snel uitsluitsel over de haalbaarheid van uw ideeën

Quickscan aanvragen

Over ons: Even voorstellen

Wilt u grote kunststof vormdelen, behuizingen of andere onderdelen laten spuitgieten? Zoekt u een partner die vanuit de productiepraktijk kan meedenken over de ontwikkeling van uw kunststof producten? Bij HSV TMP hebben we tientallen jaren ervaring met de ontwikkeling van kunststof onderdelen, en enorm veel kennis van de daarvoor benodigde materialen en technieken. Die kennis en ervaring zetten we dolgraag in voor het waarmaken van uw productideeën.

HSV
HSV TMP

Bedrijfsprofiel

Steeds meer ontwerpers en inkopers kiezen voor kunststof

Wij ontwikkelen en produceren innovatieve behuizingen, vormdelen en andere onderdelen voor opdrachtgevers in de meest uiteenlopende branches. Ons specialisme: grote producten, in kleine tot middelgrote series.

Bedrijfsprofiel
HSV TMP Maatschappelijk verantwoord ondernemen
HSV TMP

Geschiedenis

Onze ontstaansgeschiedenis en organisatiestructuur

HSV Technical Moulded Parts werd officieel opgericht in 1985. Maar onze eigenlijke ontstaansgeschiedenis gaat nog verder terug. Tot 1968, toen ons zusterbedrijf in Ede begon met de fabricage van EPS verpakkingen.

Onze geschiedenis
HSV
HSV TMP

Kernwaarden

De manier waarop wij zakendoen

Wij zijn ervan overtuigd dat onze opdrachtgevers niet aleen met ons samenwerken vanwege de producten die we leveren, maar ook vanwege de manier waarop wij zakendoen. Die heben wij samengevat in vier kernwaarden.

Onze kernwaarden

Neem contact op met HSV TMP

Wij denken op alle fronten met u mee

Neem contact op