Menu

Lange glasvezelversterkt PP Spuitgieten bij HSV TMP

Lange glasvezelversterkt PP spuitgieten bij HSV TMP de voordelen

Voorbeeld motorunit met lange glasvezelversterkt PP

Lange glasvezelversterkt PP

Door het toevoegen van glasvezel aan PP (polypropyleen) worden de mechanische eigenschappen, zoals treksterkte en druksterkte, van de thermoplastische kunststof PP sterk verbeterd. Daarnaast is lange glasvezelversterkte PP / lange glasvezel gevuld PP betaalbaar, duurzaam en het is eenvoudig recyclebaar. Ook voor re-design van metalen of andere technische materialen is dit materiaal uiterst geschikt. Op die manier wordt het mogelijk om besparingen te realiseren en alternatieve lichtgewicht producten en technische vormdelen te ontwikkelen.  

Lange glasvezelversterkt PP

Voor het spuitgieten van grote kunststofvormdelen -producten en -behuizingen wordt regelmatig gebruik gemaakt van lange glasvezelversterkt PP/ lange glasvezel gevuld PP. Glasvezels zijn zelfs de meest gebruikte vezels in versterkte polymeren. Dit materiaal wordt o.a. ingezet om een hoogwaardig eindproduct te produceren dat eenvoudig te reinigen is, Uv-bestendig moet zijn en goede thermische eigenschappen bezit. Andere voordelen zijn o.a.:    

  • Hoge elasticiteitsmodulus
  • Lage dichtheid
  • Hoge sterkte
  • Langdurige hitteverouderingsbestendigheid
  • Verhoogd de taaiheid
  • Mooie oppervlakteafwerking

Spuitgieten met lange glasvezels

Tijdens de verwerking in een spuitgietmachine is de initiële vezellengte van de lange glasvezels enigszins beperkt, dit heeft te maken met de grootte van de pellets (doorgaans 10 mm – 25 mm).

In het beginstadium, tijdens het weekmaken, komt er veel kracht vrij op de vezels. Dit komt omdat het substraat op dat moment nog niet volledig gesmolten is.

Tijdens het smeltproces neemt de stromingsweerstand geleidelijk aan af. Nadat de mengsel volledig gesmolten is wordt de substantie in de matrijs geïnjecteerd.

Bij de verwerking van lange glasvezel gevuld PP wordt er o.a. rekening gehouden met de instelling van de schroefconfiguratie en de terugslagklep. Meer over de spuitgietcyclus van kunststofproducten vindt u hier.

Wanneer wordt glasvezelversterkt PP ingezet?

Vraagt u zich af wanneer glasvezelversterkt PP ingezet wordt? De mechanische eigenschappen maken het mogelijk om dit materiaal in een groot aantal toepassingen en binnen meerdere marktsegmenten te gebruiken. U vindt deze technische kunststof bijvoorbeeld terug in voertuigen of in agrarische toepassingen zoals:  

  • Instrumentenpanelen
  • Front-end componenten en
  • Bodemplaat componenten

Maar ook om metalen of andere technische materialen te vervangen in lichtgewicht alternatieven. Wilt u weten of re-design van uw product, vormdeel of behuizing mogelijk is? Vraag een QuickScan aan, ontvang snel uitsluitsel over de mogelijkheden en een eerste prijsindicatie.

Afwerking en assemblage

HSV TMP

Laat u uw producten, vormdelen of behuizingen door HSV-TMP produceren dan kunt u er ook voor kiezen om het assembleren en het logistieke proces bij ons onderbrengen. Dit kan u voordelen en verschillende besparingen opleveren. Meer over afwerken en assembleren, zoals: lakken, reliëf-stempelen, galvaniseren, print en metalliseren e.d., vindt u op de pagina assemblage.

De kosten van lange glasvezelversterkte PP spuitgieten?

Benieuwd naar de kosten van lange glasvezelversterkte PP-spuitgieten? De kunststofexperts van HSV-TMP staan voor u klaar om een kostenindicatie uit te werken voor uw kunststofproduct, -vormdeel, -behuizing of kunststof onderdelen. Vraag nu een kunststof QuickScan aan. Op basis van deze QuickScan wordt de haalbaarheid van uw productontwerp getoetst en ontvangt u een eerste prijsopgave.

Duurzaam produceren

Bij spuitgietbedrijf HSV Technical Moulded Parts gaan wij zuinig om met het milieu. Duurzaam produceren van kunststofproducten vinden wij dan ook logisch, net als recyclen en hergebruiken van kunststoffen. Lang glasvezelversterkt polypropyleen is geschikt voor recycling en hergebruik en past binnen de circulaire economie. Lees meer over onze duurzame initiatieven.

Spuitgieten van grote kunststofproducten

HSV Technical Moulded Parts is gespecialiseerd in het spuitgieten van grote kunststofproducten. Voor het spuitgieten worden verschillende thermoplastische kunststoffen gebruikt, eventueel aangevuld met additieven zoals glasvezel. Wilt u advies en informatie ontvangen over welke thermische kunststof het beste aansluit voor de realisatie van uw kunststofproduct -vormdeel of -behuizing? Vraag de Kunststof QuickScan aan en ontvang vrijblijvend advies.

Meer over kunststoffen

ABS
ASA
HDPE
PC/ABS
PC/ASA
PP
PA-V2

Kunststof Quickscan

Snel uitsluitsel over de haalbaarheid van uw ideeën

Quickscan aanvragen

Over ons: Even voorstellen

Wilt u grote kunststof vormdelen, behuizingen of andere onderdelen laten spuitgieten? Zoekt u een partner die vanuit de productiepraktijk kan meedenken over de ontwikkeling van uw kunststof producten? Bij HSV TMP hebben we tientallen jaren ervaring met de ontwikkeling van kunststof onderdelen, en enorm veel kennis van de daarvoor benodigde materialen en technieken. Die kennis en ervaring zetten we dolgraag in voor het waarmaken van uw productideeën.

HSV
HSV TMP

Bedrijfsprofiel

Steeds meer ontwerpers en inkopers kiezen voor kunststof

Wij ontwikkelen en produceren innovatieve behuizingen, vormdelen en andere onderdelen voor opdrachtgevers in de meest uiteenlopende branches. Ons specialisme: grote producten, in kleine tot middelgrote series.

Bedrijfsprofiel
HSV TMP Maatschappelijk verantwoord ondernemen
HSV TMP

Geschiedenis

Onze ontstaansgeschiedenis en organisatiestructuur

HSV Technical Moulded Parts werd officieel opgericht in 1985. Maar onze eigenlijke ontstaansgeschiedenis gaat nog verder terug. Tot 1968, toen ons zusterbedrijf in Ede begon met de fabricage van EPS verpakkingen.

Onze geschiedenis
HSV
HSV TMP

Kernwaarden

De manier waarop wij zakendoen

Wij zijn ervan overtuigd dat onze opdrachtgevers niet aleen met ons samenwerken vanwege de producten die we leveren, maar ook vanwege de manier waarop wij zakendoen. Die heben wij samengevat in vier kernwaarden.

Onze kernwaarden

Neem contact op met HSV TMP

Wij denken op alle fronten met u mee

Neem contact op