Menu

Duurzame spuitgietmatrijzen voor de realisatie van uw kunststofproducten

Spuitgietmatrijs

Om een kunststof eindproduct te maken wordt een spuitgietmatrijs, ook wel spuitgietmal, ingezet. HSV-TMP is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van grote kunststof spuitproducten en heeft de expertise in huis om u te adviseren over de juiste spuitgietmatrijs voor de realisatie van uw kunststofproduct.

Een spuitgietmatrijs

Bij het ontwerpen van een kunststofproduct wordt er tijdens het proces o.a. gekeken naar de moudflow, het vloeigedrag van kunststof in een spuitgietmatrijs. Op deze manier kan een zo optimaal mogelijke matrijs geconfigureerd worden en bepaald worden welke kunststof, of kunststofcombinaties er gebruikt moeten worden voor de realisatie van uw eindproduct. De contravorm van het eindproduct, het negatief, wordt daarna door de matrijsbouwer in de matrijs gevormd. De engineers van HSV-TMP adviseren u graag over de juiste spuitgietmatrijs voor de realisatie van uw kunststofproduct.

Duurzame spuitgietmatrijzen

Bij HSV TMP werken wij samen met matrijsbouwers die duurzame spuitgietmatrijzen en grote matrijzen kunnen bouwen. Dit houdt in dat de materialen die gebruikt worden een lange levensduur hebben. Het is mogelijk een shotgarantie te realiseren van 1 miljoen producten. Shotgarantie is afhankelijk van het soort kunststof, materiaal van de matrijs en constructie van de matrijs. Onze engineers denken graag met u mee om aan uw wensen te kunnen voldoen. Om u een voorbeeld te geven, wij hebben zelfs spuitgietmatrijzen in productie die al meer dan 22 jaar meegaan en nog steeds voldoen aan de vooraf vastgestelde kwaliteitseisen, maatvoering en uitvoering.

Matrijs is uniek

Een matrijs wordt volgens vooraf vastgestelde productspecificaties gemaakt, dat maakt iedere matrijs uniek. Er wordt tijdens de bouw rekening gehouden met het type kunststof, verschillende kunststof granulaten die gebruikt worden, de productvorm, verschillende wanddiktes en de temperatuur waarmee de kunststof wordt ingespoten. De matrijs wordt zo geconfigureerd dat uw eindproduct op een zo efficiënt mogelijke en duurzame manier geproduceerd wordt. Daarnaast kunt u eventuele assemblage werkzaamheden door HSV-TMP laten uitvoeren.

Spuitgieten in een matrijs, het proces

Het spuitgieten van het kunststof granulaat wordt via een vulopening in de schroefcilinder aangevoerd, na verwarming wordt de vloeibare kunststof onder hoge druk in de matrijs gespoten. Vervolgens worden de holten in de matrijs gevuld met de gesmolten kunststof.

De spuitgietmatrijs wordt onder constante druk gekoeld via koelleidingen, dit gebeurt net zo lang totdat de matrijs volledig gevuld is en de kunststof is gestold.

Daarna wordt de matrijs geopend door de spuitgietmachine. Het product wordt uitgenomen met een robot en geplaatst op een lopende band. Daarna sluit de matrijs en vindt de volgende inspuiting plaats.

Het uitgegeven product koelt verder af. Tijdens dit proces krimpt het product tot zijn definitieve vorm en krijgt het de juiste maatvoering.

Het resultaat is een hoogwaardig kunststofproduct dat voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen, maatvoering en uitvoering.

Meer weten

Wilt u meer weten over spuitgietmatrijzen en de aanpak van HSV-TMP voor de ontwikkeling van uw kunststofproduct? Neem contact op met één van onze ontwerpers of vraag de kunststof quickscan aan.

HSV is in het bezit van het ISO 9001:2015 certificaat.

Kunststof Quickscan

Snel uitsluitsel over de haalbaarheid van uw ideeën

Quickscan aanvragen

Over ons: Even voorstellen

Wilt u grote kunststof vormdelen, behuizingen of andere onderdelen laten spuitgieten? Zoekt u een partner die vanuit de productiepraktijk kan meedenken over de ontwikkeling van uw kunststof producten? Bij HSV TMP hebben we tientallen jaren ervaring met de ontwikkeling van kunststof onderdelen, en enorm veel kennis van de daarvoor benodigde materialen en technieken. Die kennis en ervaring zetten we dolgraag in voor het waarmaken van uw productideeën.

HSV
HSV TMP

Bedrijfsprofiel

Steeds meer ontwerpers en inkopers kiezen voor kunststof

Wij ontwikkelen en produceren innovatieve behuizingen, vormdelen en andere onderdelen voor opdrachtgevers in de meest uiteenlopende branches. Ons specialisme: grote producten, in kleine tot middelgrote series.

Bedrijfsprofiel
HSV TMP Maatschappelijk verantwoord ondernemen
HSV TMP

Geschiedenis

Onze ontstaansgeschiedenis en organisatiestructuur

HSV Technical Moulded Parts werd officieel opgericht in 1985. Maar onze eigenlijke ontstaansgeschiedenis gaat nog verder terug. Tot 1968, toen ons zusterbedrijf in Ede begon met de fabricage van EPS verpakkingen.

Onze geschiedenis
HSV
HSV TMP

Kernwaarden

De manier waarop wij zakendoen

Wij zijn ervan overtuigd dat onze opdrachtgevers niet aleen met ons samenwerken vanwege de producten die we leveren, maar ook vanwege de manier waarop wij zakendoen. Die heben wij samengevat in vier kernwaarden.

Onze kernwaarden

Neem contact op met HSV TMP

Wij denken op alle fronten met u mee

Neem contact op