Menu

ABS spuitgieten bij HSV TMP

HSV Technical Moulded Parts is specialist in het ABS spuitgieten van grote kunststofproducten. Voor het spuitgieten worden verschillende thermoplastische kunststoffen gebruikt, waaronder ABS (acrylonitrile butadiene styrene).

Wat is ABS

ABS bestaat uit Acrylonitrile Butadiene Styrene, deze amorfe kunststof valt onder de Styreen polymeren groep. ABS bestaat uit circa 50% styreen, 5% tot 30% butadieen rubber en acrylonitril. ABS kent een zeer brede scala aan toepassingen. Dit polymeer is licht, hard en slagvast.

Eigenschappen die kenmerkend zijn voor ABS

ABS bezit een hoge stijfheid, is slagvast en taai. Andere eigenschappen die kenmerkend zijn voor ABS: een zeer hoge oppervlakteglans, het is goed te verchromen, krasvast en chemisch bestendig. Het materiaal is gevoelig voor weersinvloeden en UV.

Waarom ABS toepassen? De voordelen van ABS

ABS kent als kunststof vele voordelen. Het is mogelijk om additieven toe te voegen tijdens productieproces en producten te voorzien van antistatische eigenschappen. Het is decoratief en eenvoudig te onderhouden.

ABS wordt gebruikt voor het kunststof spuitgieten van o.a.:
autobumpers
dashboards
speelgoed
elektrisch gereedschap
behuizingen van beeldschermen en
behuizingen van huishoudelijke apparaten

Oppervlakteafwerking

Er zijn verschillende oppervlakteafwerkingen mogelijk zoals: lakken, reliëf-stempelen, galvaniseren, print en metalliseren. Ook kan het product voorzien worden van een matte, glanzende of satijnen afwerking en ABS is in alle kleuren leverbaar. Op de pagina assemblage vindt u meer informatie over afwerking en assemblage bij HSV Technical Moulded Parts.

De kosten van ABS spuitgieten?

Om de kosten van spuitgieten te kunnen bepalen voor het realiseren van uw kunststofspuitgietproduct, -vormdeel, -behuizing of kunststof onderdelen kunt u nu een kunststof quickscan aanvragen. Op basis van deze quickscan wordt de haalbaarheid van uw productontwerp getoetst en kan eerste kostenindicatie gemaakt worden.

Duurzaam produceren

Spuitgietbedrijf HSV Technical Moulded Parts vindt duurzaam produceren, recycling en hergebruik van kunststoffen belangrijk. ABS is geschikt voor recycling en hergebruik. Het past perfect binnen de circulaire economie en onze visie. Ontdek onze duurzame initiatieven.

Meer over kunststoffen:
ASA
HDPE
PC/ABS
PC/ASA
PP
PS
Lange glasvezelversterkt PP
PA-V2

1.

Productontwikkeling

Door ons in een vroeg stadium te betrekken bij de productontwikkeling profiteert u van onze vakkennis van kunststoffen en productietechnieken.

Productontwikkeling
2.

Ontwikkelingstraject

Elk product is anders, dus voor elk project geldt een andere productieplanning. Hier krijgt u een indicatie van de doorlooptijden voor een project.

Ontwikkelingstraject
3.

Productie

Altijd een geschikte verwerkingsmethode beschikbaar. Wij zijn sterk in: spuitgieten, thermoplastisch schuimgieten en cascade spuitgieten.

Productie
4.

Logistiek

Lagere transportkosten door slim productontwerp en doordachte verpakkingsoplossingen. Uw producten veilig en voordelig vervoerd.

Logistiek

Kunststof Quickscan

Snel uitsluitsel over de haalbaarheid van uw ideeën

Quickscan aanvragen

Cases: voorbeelden uit de praktijk

CASE

Flux Furniture

Flux Chair: Bekroond Dutch design

De flux chair is een opvouwbare, lichtgewicht designstoel, geproduceerd door het Nederlandse bedrijf Flux Furniture. Echt Dutch Design dus, dat al bekroond werd met verschillende design awards. HSV TMP leverde een belangrijke bijdrage aan de […]

Bekijk deze case
CASE

Heatpoint

Een nieuwe generatie kunststof kabelgoten

Heatpoint is gespecialiseerd in hoogwaardige railapplicaties voor trein-, tram- en metrobedrijven. Een van deze applicaties is een kunststof kabelgoot, die al enkele jaren op de markt is en gemaakt wordt uit gerecycled polypropyleen. Op zich […]

Bekijk deze case
CASE

Solon

Montage oplossing voor PV-modules

Het Duitse SOLON is een van ’s werelds grootste producenten van systemen voor zonnepanelen, oftewel PV‐modules. In nauwe samenwerking met SOLON hebben we een nieuwe oplossing voor de dakmontage van deze modules ontwikkeld. Een traject […]

Bekijk deze case

Greep uit onze klanten

Over ons: Even voorstellen

Wilt u grote kunststof vormdelen, behuizingen of andere onderdelen laten spuitgieten? Zoekt u een partner die vanuit de productiepraktijk kan meedenken over de ontwikkeling van uw kunststof producten? Bij HSV TMP hebben we tientallen jaren ervaring met de ontwikkeling van kunststof onderdelen, en enorm veel kennis van de daarvoor benodigde materialen en technieken. Die kennis en ervaring zetten we dolgraag in voor het waarmaken van uw productideeën.

Complexe projecten | De toegevoegde waarde van HSV Technical Moulded Parts
HSV TMP

Bedrijfsprofiel

Steeds meer ontwerpers en inkopers kiezen voor kunststof

Wij ontwikkelen en produceren innovatieve behuizingen, vormdelen en andere onderdelen voor opdrachtgevers in de meest uiteenlopende branches. Ons specialisme: grote producten, in kleine tot middelgrote series.

Bedrijfsprofiel
HSV TMP Maatschappelijk verantwoord ondernemen
HSV TMP

Geschiedenis

Onze ontstaansgeschiedenis en organisatiestructuur

HSV Technical Moulded Parts werd officieel opgericht in 1985. Maar onze eigenlijke ontstaansgeschiedenis gaat nog verder terug. Tot 1968, toen ons zusterbedrijf in Ede begon met de fabricage van EPS verpakkingen.

Onze geschiedenis
Complexe projecten | De toegevoegde waarde van HSV Technical Moulded Parts
HSV TMP

Kernwaarden

De manier waarop wij zakendoen

Wij zijn ervan overtuigd dat onze opdrachtgevers niet aleen met ons samenwerken vanwege de producten die we leveren, maar ook vanwege de manier waarop wij zakendoen. Die heben wij samengevat in vier kernwaarden.

Onze kernwaarden

MVO bij HSV TMP

Meer over MVO

Actueel bij HSV Technical Moulded Parts

Nieuws

Bezoek HSV Technical Moulded Parts tijdens Plastteknik Nordic 2023 en ontdek Project+

10 – 11 mei 2023 | Stand nummer: E:12Malmö Messen, Malmö Zweden Productinnovaties voor een duurzame toekomst tijdens Plastteknik Nordic Bent u productontwerper en zoekt u specifieke en duurzame oplossingen voor uw productontwerp? Tijdens ’s werelds toonaangevende vakbeurs […]

Meer lezen
Nieuws

HSV Technical Moulded Parts tijdens ISH 2023

Bezoek HSV Technical Moulded Parts tijdens ISH 2023 en ontdek Project+. 3 t/m 17 maart 2023 | Hal 8.0 Standnummer: D95 Messe Frankfurt am Main, Duitsland Productinnovaties voor een duurzame toekomst Tijdens ’s werelds toonaangevende […]

Meer lezen
a new Injection Moulding Machine for HSV TMP
Nieuws

HSV-TMP over KraussMaffei 1700-MX

“Grote, complexe kunststofvormdelen worden met uiterste precisie en met grote nauwkeurigheid, energiezuinig en kostenefficiënt geproduceerd en deze vormdelen zijn maximaal reproduceerbaar” Wilfred CornelissenTechnical DirectorHSV Technical Moulded Parts KraussMaffei 1700-MX | Nauwkeurig, veelzijdig en duurzaam Sinds […]

Meer lezen

Neem contact op met HSV TMP

Wij denken op alle fronten met u mee

Neem contact op