PA-V2 spuitgieten bij HSV TMP de voordelen

PA-V2
Bij PA-V2 (Polyamide of Nylon met brandvertrager – zelfdovend tot uiterlijk 30 seconden) spuitgieten worden PA en V2 delen thermoplastisch vermengd tijdens het spuitgietproces.
PA-V2 spuitgieten
Het is mogelijk om extra versterkingsmiddelen, hoogglans, hittebestendigheid en antistatische materiaaleigenschappen toe te voegen tijdens het spuitgietproces.
PA-V2 spuitgieten geeft aan kunststofproducten, vormdelen en -behuizingen materiaaleigenschappen mee die bijdragen aan een lange levensduur. Verschillende voordelen zijn o.a.:
- Chemische bestendigheid
- Zeer taai, breekt niet
- Hoge demping
- Goed mechanisch te bewerken
- Slijt- en slagvast
- Goede glij- en roleigenschappen
- Bestand tegen hoge dynamische belasting
- Brandveilige kunststof
- Hoge vochtopname
PA-V2 spuitgieten, brandveilig en lange levensduur
Er wordt voor PA-V2 spuitgieten gekozen wanneer producten, vormdelen of behuizingen brandveilig moeten zijn en wanneer deze een lange levensduur moeten hebben. Wilt u meer weten over PA-V2en de mogelijkheden voor uw spuitgegoten product, vormdeel of behuizing? Klik op onderstaande button en stel uw vraag direct aan een van onze engineers.
Wanneer PA-V2 toepassen?
Wilt u weten wanneer u PA-V2 kunt toepassen? Nylon of Polyamide is bestand tegen vele chemische stoffen en ook goed bestand tegen olie, vet en benzine. Bepaalde soorten zijn zelfs voedselveilig en geschikt voor gebruik in de levensmiddelenindustrie. Het is uitermate geschikt voor mechanische onderdelen, die blootgesteld worden aan stotende belasting en verhoogde temperaturen Hieronder treft u een aantal voorbeelden aan.
- Brandwerende kabelgoten, infra
- Onderdelen van machines, rollen, slijtstrippen en kabelschijven
- Afdekkingen, gereedschap, tandwielen
Voor producten die in de buitenlucht gebruikt worden, worden U.V.-stabilisatoren toegevoegd.
Verwerking, afwerking en assemblage
Voordat de verwerking van het PA-granulaat kan plaatsvinden wordt het eerst gedroogd in de droogmachine. Daarna kan het spuitgietproces beginnen en wordt het granulaat gesmolten. Vervolgens wordt het materiaal ingespoten in de matrijs. Het koel- en nadrukproces zorgt ervoor dat het vormdeel zijn vaste vorm krijgt.
Het vormdeel wordt na uitgifte geconditioneerd, door het product in een waterbak te plaatsen en enige tijd te laten rusten. Door het uitvoeren van deze bewerking wordt het materiaal keihard en ontstaat er een hoge taaiheid en slagvastheid. Zodra dit proces gereed is kan de uiteindelijke afwerking en het assembleren plaatsvinden. Meer over de spuitgietcyclus van kunststofproducten vindt u hier.

Er zijn verschillende manieren hoe u producten kunt laten afwerken. Informatie over afwerking en assemblage bij HSV Technical Moulded Parts, zoals: lakken, reliëf-stempelen, galvaniseren, print en metalliseren e.d., vindt u op de pagina assemblage.
De kosten van PA-V2 spuitgieten?
Wilt u de kosten van PA-V2-spuitgieten van uw kunststofproduct laten berekenen? Vraag hier een kunststof QuickScan aan. Onze kunststofexperts toetsen de haalbaarheid van uw productontwerp en u ontvangt een eerste kostenindicatie.
Duurzaam produceren

Duurzaam produceren van kunststofproducten vinden wij bij spuitgietbedrijf HSV Technical Moulded Parts belangrijk, evenals het recyclen en hergebruik van kunststoffen. PA V2 past binnen de circulaire economie en kan recyclend en hergebruikt worden. Lees meer over duurzaam ondernemen bij HSV-TMP.
Spuitgieten van grote kunststofproducten
Voor het spuitgieten van grote kunststofproducten heeft HSV Technical Moulded Parts de spuitgietmachines en technische kennis beschikbaar. Al meer dan 30 jaar zijn wij specialist in het kunststof spuitgieten, waarbij verschillende thermoplastische kunststoffen en additieven worden gebruikt, waaronder PAV2 (Brandvertragend Polyamide of Nylon). Het ontwerpteam geeft u graag advies en informatie over welke thermische kunststof het beste aansluit voor de realisatie van uw kunststofproduct. Vraag de Kunststof QuickScan aan en ontvang vrijblijvend advies.