Menu

PA-V2 Spuitgieten bij HSV TMP

PA-V2 spuitgieten bij HSV TMP de voordelen

Infra
Voorbeeld kabelgoot PA-V2 spuitgieten

PA-V2

Bij PA-V2 (Polyamide of Nylon met brandvertrager – zelfdovend tot uiterlijk 30 seconden) spuitgieten worden PA en V2 delen thermoplastisch vermengd tijdens het spuitgietproces.

PA-V2 spuitgieten

Het is mogelijk om extra versterkingsmiddelen, hoogglans, hittebestendigheid en antistatische materiaaleigenschappen toe te voegen tijdens het spuitgietproces.

PA-V2 spuitgieten geeft aan kunststofproducten, vormdelen en -behuizingen materiaaleigenschappen mee die bijdragen aan een lange levensduur. Verschillende voordelen zijn o.a.:

 • Chemische bestendigheid
 • Zeer taai, breekt niet
 • Hoge demping
 • Goed mechanisch te bewerken
 • Slijt- en slagvast
 • Goede glij- en roleigenschappen
 • Bestand tegen hoge dynamische belasting
 • Brandveilige kunststof
 • Hoge vochtopname

PA-V2 spuitgieten, brandveilig en lange levensduur

Er wordt voor PA-V2 spuitgieten gekozen wanneer producten, vormdelen of behuizingen brandveilig moeten zijn en wanneer deze een lange levensduur moeten hebben.  Wilt u meer weten over PA-V2en de mogelijkheden voor uw spuitgegoten product, vormdeel of behuizing? Klik op onderstaande button en stel uw vraag direct aan een van onze engineers.

Wanneer PA-V2 toepassen?

Wilt u weten wanneer u PA-V2 kunt toepassen? Nylon of Polyamide is bestand tegen vele chemische stoffen en ook goed bestand tegen olie, vet en benzine. Bepaalde soorten zijn zelfs voedselveilig en geschikt voor gebruik in de levensmiddelenindustrie. Het is uitermate geschikt voor mechanische onderdelen, die blootgesteld worden aan stotende belasting en verhoogde temperaturen Hieronder treft u een aantal voorbeelden aan.

 • Brandwerende kabelgoten, infra
 • Onderdelen van machines, rollen, slijtstrippen en kabelschijven
 • Afdekkingen, gereedschap, tandwielen

Voor producten die in de buitenlucht gebruikt worden, worden U.V.-stabilisatoren toegevoegd.

Verwerking, afwerking en assemblage

Voordat de verwerking van het PA-granulaat kan plaatsvinden wordt het eerst gedroogd in de droogmachine. Daarna kan het spuitgietproces beginnen en wordt het granulaat gesmolten. Vervolgens wordt het materiaal ingespoten in de matrijs. Het koel- en nadrukproces zorgt ervoor dat het vormdeel zijn vaste vorm krijgt.

Het vormdeel wordt na uitgifte geconditioneerd, door het product in een waterbak te plaatsen en enige tijd te laten rusten. Door het uitvoeren van deze bewerking wordt het materiaal keihard en ontstaat er een hoge taaiheid en slagvastheid. Zodra dit proces gereed is kan de uiteindelijke afwerking en het assembleren plaatsvinden. Meer over de spuitgietcyclus van kunststofproducten vindt u hier

HSV-TMP is gespecialiseerd in duurzame ontwikkeling en de productie grote kunststof delen en hybride producten

Er zijn verschillende manieren hoe u producten kunt laten afwerken. Informatie over afwerking en assemblage bij HSV Technical Moulded Parts, zoals: lakken, reliëf-stempelen, galvaniseren, print en metalliseren e.d., vindt u op de pagina assemblage.

De kosten van PA-V2 spuitgieten?

Wilt u de kosten van PA-V2-spuitgieten van uw kunststofproduct laten berekenen? Vraag hier een kunststof QuickScan aan. Onze kunststofexperts toetsen de haalbaarheid van uw productontwerp en u ontvangt een eerste kostenindicatie.

Duurzaam produceren

Duurzaam produceren van kunststofproducten vinden wij bij spuitgietbedrijf HSV Technical Moulded Parts belangrijk, evenals het recyclen en hergebruik van kunststoffen. PA V2 past binnen de circulaire economie en kan recyclend en hergebruikt worden. Lees meer over duurzaam ondernemen bij HSV-TMP.

Spuitgieten van grote kunststofproducten

Voor het spuitgieten van grote kunststofproducten heeft HSV Technical Moulded Parts de spuitgietmachines en technische kennis beschikbaar. Al meer dan 30 jaar zijn wij specialist in het kunststof spuitgieten, waarbij verschillende thermoplastische kunststoffen en additieven worden gebruikt, waaronder PAV2 (Brandvertragend Polyamide of Nylon). Het ontwerpteam geeft u graag advies en informatie over welke thermische kunststof het beste aansluit voor de realisatie van uw kunststofproduct. Vraag de Kunststof QuickScan aan en ontvang vrijblijvend advies.

Meer over kunststoffen

ABS
ASA
HDPE
PC/ABS
PC/ASA
PP
Lange glasvezelversterkt PP

Kunststof Quickscan

Snel uitsluitsel over de haalbaarheid van uw ideeën

Quickscan aanvragen

Over ons: Even voorstellen

Wilt u grote kunststof vormdelen, behuizingen of andere onderdelen laten spuitgieten? Zoekt u een partner die vanuit de productiepraktijk kan meedenken over de ontwikkeling van uw kunststof producten? Bij HSV TMP hebben we tientallen jaren ervaring met de ontwikkeling van kunststof onderdelen, en enorm veel kennis van de daarvoor benodigde materialen en technieken. Die kennis en ervaring zetten we dolgraag in voor het waarmaken van uw productideeën.

HSV
HSV TMP

Bedrijfsprofiel

Steeds meer ontwerpers en inkopers kiezen voor kunststof

Wij ontwikkelen en produceren innovatieve behuizingen, vormdelen en andere onderdelen voor opdrachtgevers in de meest uiteenlopende branches. Ons specialisme: grote producten, in kleine tot middelgrote series.

Bedrijfsprofiel
HSV TMP Maatschappelijk verantwoord ondernemen
HSV TMP

Geschiedenis

Onze ontstaansgeschiedenis en organisatiestructuur

HSV Technical Moulded Parts werd officieel opgericht in 1985. Maar onze eigenlijke ontstaansgeschiedenis gaat nog verder terug. Tot 1968, toen ons zusterbedrijf in Ede begon met de fabricage van EPS verpakkingen.

Onze geschiedenis
HSV
HSV TMP

Kernwaarden

De manier waarop wij zakendoen

Wij zijn ervan overtuigd dat onze opdrachtgevers niet aleen met ons samenwerken vanwege de producten die we leveren, maar ook vanwege de manier waarop wij zakendoen. Die heben wij samengevat in vier kernwaarden.

Onze kernwaarden

Neem contact op met HSV TMP

Wij denken op alle fronten met u mee

Neem contact op