Menu

Project+: Naadloos aansluiten van kunststof spuitgietdelen op geschuimde EPS-delen

Wateranalyse apparaat, rioolwater analyseren

Dit wateranalyse apparaat van Endress+Hauser wordt ingezet om rioolwater te analyseren en zo coronabrandhaarden op te sporen.

Machine- en apparatenbouw
Wateranalyse apparaat. Project+: Thermoplastisch Schuimgieten (TSG), particle foam engineering. Materiaal: PC-ASA V0 en EPS. Toepassing: behuizing.

Volledig automatisch wordt in dit apparaat millimeters water opgevangen in een vat. De monsters gaan naar het RIVM en daar wordt bekeken hoeveel virusdeeltjes aanwezig zijn. Op die manier is snel zichtbaar waar er een uitbraak is en waar extra maatregelen nodig zijn.

Wateranalyse apparaat, Project+ behuizing

Dit wateranalyse apparaat is voorzien van een Project+ behuizing. HSV Technical Moulded Parts produceert en assembleert, in samenwerking met zusterbedrijf HSV Packaging & Insulation, deze behuizing voor Endress+Hauser.

Project+ behuizing Wateranalyse apparaat

Project+ staat voor het naadloos aansluiten van kunststof spuitgietdelen op
geschuimde EPS-delen. De harde kunststofdelen van deze Project+ behuizing worden middels thermoplastisch schuimgieten geproduceerd. Het geschuimde EPS-deel wordt in de matrijs gevormd. Daarna worden de binnen- en buitendeur samengesteld, tussen deze delen wordt het isolerende EPS-schuim geplaatst. Voor een duurzame meervoudige schroefbevestiging wordt gebruik gemaakt van een metalen insert.

Exploded view Project+ behuizing

Toegepaste technieken:
Thermoplastisch Schuimgieten (TSG)
Project+
Materialen:
PC-ASA V0 en EPS
Bijzonderheden:
Samengestelde behuizing. Samenstelling van binnendeur en buitendeur, geïsoleerd met EPS-schuim. Detail metalen insert voor duurzame meervoudige schroefbevestiging

Project+, bewuste keuze

Het was voor Endress + Hauser een bewuste keuze om HSV te vragen voor de ontwikkeling van de behuizing van dit wateranalyse apparaat. Naast kennis van beide technieken, kunststofspuitgieten en particle foam engineering, verzorgt HSV ook de productie en assemblage.

Project+: naadloos aansluiten van kunststof spuitgietdelen op
geschuimde EPS-delen

Project+, naadloos aansluiten

Dankzij de expertise en technische kennis van de engineers van HSV Technical Moulded Parts en HSV Packaging & Insulation, over bijvoorbeeld product-toleranties, sluiten kunststof spuitgietdelen naadloos aan op de geschuimde EPS-delen. Naast de productie van deze behuizing verzorgt HSV de assemblage en wordt Endress+Hauser ook in logistieke proces ontzorgd.

HSV Technical Moulded Parts, samenstelling van binnendeur en buitendeur, geïsoleerd met EPS schuim
Detail: Opbouw Project+ behuizing

Over Project+ oplossingen

In 2014 is HSV begonnen met het aanbieden van Project+ productoplossingen. Een aantal voordelen;

  • Efficiënte ontwikkeling van uw product
  • Vereenvoudiging van het assemblagetraject
  • Een doeltreffender logistiek proces
  • Tijdsbesparing
  • Lagere kosten
  • Gewichtsbesparing

Voor apparatenbouwers is het belangrijk dat verschillende functies gecombineerd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een sterk frame, thermische eigenschappen, een aansprekend uiterlijk, goede luchtgeleiding en doeltreffend management van condenswater. Door spuitgietdelen en geëxpandeerd schuim te combineren worden al deze functies verenigd. Dat maakt een apart metalen frame overbodig. Door de in-lijn assemblage blijft het aantal componenten tot een minimum beperkt.

Deze ontwikkeling is voor veel branches zeer interessant. Denk bijvoorbeeld aan de tuinbouw, de meubelsector en de vliegtuigindustrie.

Meer over Project+

Wilt u meer weten over Project+ en wat HSV kan betekenen voor de realisatie van uw product? Bel +31 (0) 318 648 991 of stuur een e-mail en het ontwerpteam staat voor u klaar. U kunt ook onderstaande button gebruiken en direct een Project+ QuickScan aanvragen.

Gerelateerd

Gerelateerd nieuws wateranalyse apparaat

Neem contact op met HSV TMP

Wij denken op alle fronten met u mee

Neem contact op