Menu

Twee technieken optimaal geïntegreerd. Dat levert aanzienlijke besparingen op.

Behuizing

Markt: HVAC
Techniek:  Project+, hogedruk spuitgieten & particle foam engineering
Materiaal: ABS en PP en EPP

Toepassingen

Deze Project+ oplossing is toegepast als appendage bij warmte-terugwin apparatuur

Omschrijving

Deze  behuizing is in co-creatie met de klant ontwikkeld en gerealiseerd. Op basis van een concept ontwerp hebben de engineers van HSV de vertaalslag naar een maakbaar product gemaakt en meegedacht in de totstandkoming van duurzame matrijsconstructies.

Project+ oplossing

Bij deze Project+ oplossing zijn spuitgietdelen optimaal geïntegreerd met particle foam delen. Het assemblageproces wordt hierdoor aanzienlijk vereenvoudigd en dat levert besparingen op in tijd, kosten en het logistieke proces.

HSV is hét maakbedrijf in Europa dat in eigen huis zowel over de expertise alsook de productiefaciliteiten beschikt om kunststof spuitgietdelen [HSV Technical Moulded Parts] en particle foam delen [HSV Packaging & Insulation] perfect te integreren.

Meerdere voordelen

De thermoplastische kunststoffen ABS en PP en de expandeerbare kunststof EPP zijn in de behuizing van dit product toegepast. Dit levert meerdere voordelen op. Voordelen voor zowel de ontwerper, de opdrachtgever, maar ook voor installateurs en eindgebruikers.

  • Dankzij de vormvrijheid van deze kunststoffen en de toegepaste technieken heeft de ontwerper veel ruimte om een product met een uniek design te creëren.
  • Thermoplastische kunststoffen en expanderbare kunststoffen zijn licht in gewicht en toch robuust.
  • Daarnaast maakt de Wall Bracket Insert (spuitgietdeel) eenvoudige wand- en/of plafondmontage mogelijk. Zo wordt het product eenvoudig hanteerbaar tijdens de installatie-/montagewerkzaamheden.

Kenmerken

Met behulp van moderne matrijstechnologie is het oppervlak van de EPP-zichtdelen voorzien van lasertextuur, dat draagt bij aan een verhoging van de esthetische waarde van het product. Aan de binnenzijde is een spuitgiet inlegdeel aanwezig. Dit sluit, net zoals de overige door HSV verzorgde spuitgietdelen, optimaal aan op de EPP delen. Op de flow cross base (één van de kunststof spuitgietdelen) is middels tampondruk een logo aangebracht. De cover biedt bescherming aan de elektronica, die aan de binnenzijde van dit vormdeel geplaatst is.

Duurzame matrijsconstructie

De matrijsconstructies zijn duurzaam, dankzij de materiaalsamenstelling en de gekozen matrijstechnologie hebben de matrijzen een zeer lange levensduur.

Duurzaam opererende productielocaties

De hybride behuizing wordt in de duurzaam opererende productielocaties van HSV geproduceerd en deels geassembleerd. Er wordt gebruik gemaakt van groene stoom en stroom, o.a. opgewekt door de zonnepanelen die op onze daken liggen.

Gehäuse für ein BelüftungseinheitZwei Techniken sind optimal integriert. Dies bietet unseren Kunden erhebliche Einsparungen discover the hidden invention von HSV

Neem contact op met HSV TMP

Wij denken op alle fronten met u mee

Neem contact op