Menu

Project+; succesvolle integratie van kunststof spuitgietdelen en particle foams

Project+: WTW unit Itho Daalderop

In samenwerking met zusterbedrijf HSV P&I hebben wij, met de inzet van Project+, Let’s make it FIT, uitvoering gegeven aan dit project. Deze WTW unit van Itho Daalderop is volledig in-house bij HSV ontwikkeld en heeft zelfs een VSK-Award in de wacht gesleept.

Project+, bewuste keuze

Het was voor Itho Daalderop een bewuste keuze om HSV te vragen voor de ontwikkeling van deze WTW unit. Naast kennis van beide technieken, kunststofspuitgieten en particle foam engineering, verzorgt HSV ook de productie en assemblage voor deze WTW unit.

Project+; Kunststof spuitgietdelen sluiten daadwerkelijk naadloos aan op
geschuimde EPS-delen

Perfecte samenvoeging

Deze Project+ aanpak heeft geleid tot een perfecte samenvoeging van beide technieken. Kunststof spuitgietdelen sluiten daadwerkelijk naadloos aan op geschuimde EPS-delen. Dit is mogelijk dankzij de inzet en expertises van de engineers van HSV TMP en HSV P&I, over bijvoorbeeld product-toleranties. Daarnaast verzorgt HSV de assemblage en wordt Itho Daalderop ook in logistieke proces ontzorgd.

Over Project+ oplossingen

Alweer zeven jaar gelden is HSV begonnen met het aanbieden van Project+ oplossingen. Project+ staat hier voor het naadloos integreren van kunststof spuitgietdelen en partikelschuimdelen. Dit vertaalt zich in o.a. een efficiënte ontwikkeling van uw product, een vereenvoudiging van het assemblage traject en een doeltreffender logistiek proces. Naast tijdsbesparing, lagere kosten en efficiëntie kan u dit ook andere voordelen opleveren zoals bijvoorbeeld gewichtsbesparing .

HSV TMP is specialist in het produceren van samengestelde producten - • Hybride technologie (EPS/EPP- spuitgiet/TSG combinaties)
Voorbeeld Project+ oplossing

Voor apparatenbouwers binnen de HVAC branche is het belangrijk om verschillende functies te combineren: een sterk frame, thermische eigenschappen, een aansprekend uiterlijk, goede luchtgeleiding en doeltreffend management van condenswater.

De combinatie van spuitgietdelen en geëxpandeerd schuim kan al die functies verenigen. Dat maakt een apart metalen frame overbodig. Door de in-lijn assemblage blijft het aantal componenten tot een minimum beperkt.

HSV is het enige bedrijf binnen Europa die de know-how en beide technieken voor u in-house beschikbaar heeft en in staat is om deze succesvol voor u te integreren.

Deze ontwikkeling is ook voor andere branches zeer interessant. Denk bijvoorbeeld aan de tuinbouw, de meubelsector en in de vliegtuigindustrie.

Meer over Project+ productoplossingen

Wilt u meer weten over Project+ en wat HSV kan betekenen voor de realisatie van uw product? Bel +31 (0) 318 648 991, of gebruik onderstaande button en het ontwerpteam staat voor u klaar.

Project+, Let's make it FIT from HSV two techniques one solution
Engineers Project+, Let’s make it FIT, productoplossingen van HSV

Neem contact op met HSV TMP

Wij denken op alle fronten met u mee

Neem contact op