Menu

Tientallen jaren ervaring met de ontwikkeling van kunststof vormdelen, behuizingen en andere onderdelen

Bottle tray voor wateranalyse apparaat

Markt: Medical & analytical / Machine & Apparatenbouw 
Techniek: hogedrukspuitgieten
Materiaal: HDPE

Bijzonderheden

Redesign van bottle trays voor een wateranalyse apparaat van Endress+Hauser.

In nauwe samenwerking met Endress+Hauser is het ontwerp van de bottle tray geoptimaliseerd. Bij het herontwerp is er gekozen voor een efficiëntere productiemethode, waarbij producten van een constante kwaliteit gerealiseerd kunnen worden, tegen een aantrekkelijke prijs.

Voorheen werden de bottle trays geproduceerd door middel van thermovormen. Deze techniek kent enkele nadelen en dit proces brengt hoge kosten met zich mee. De trays hadden bijvoorbeeld variabele wanddiktes en scherpe randen, dat wilde Endress+Hauser graag anders.

De overstap naar hogedrukspuitgieten was dan ook een logische keuze. Deze techniek biedt de klant een aantal voordelen. Met deze technologie worden bottle trays van een constante kwaliteit, met een uniforme wanddikte en een verbeterde afwerking gerealiseerd, tegen een interessante prijs. Het product is in grote aantallen reproduceerbaar, met behoud van kwaliteit.

Duurzaam produceren

Naast het design, de kwaliteit, technische voordelen en het besparen van kosten heeft HSV TMP ook aandacht besteed aan het duurzaam produceren van deze bottletrays. De trays kunnen geproduceerd worden met gerecycled materiaal en in de duurzame productiefaciliteiten van HSV TMP wordt gebruik gemaakt van groene stroom.

Dit project is een voorbeeld van hoe HSV TMP haar bijdrage levert aan het ontwikkelen en produceren van hoogwaardige grote kunststofproducten van constante kwaliteit, tegen een aantrekkelijke prijs, die zowel technisch geavanceerd alsook milieuvriendelijk zijn.

HSV TMP High pressure Injection moulding bottle tray HSV TMP High pressure Injection moulding bottle tray HSV TMP High pressure Injection moulding bottle tray

Neem contact op met HSV TMP

Wij denken op alle fronten met u mee

Neem contact op