Menu

Project+ besparingen in tijd, kosten en in het logistieke proces

Behuizing hybride warmtepomp

Markt: HVAC
Techniek:  Project+hogedruk spuitgieten & particle foam moulding
Materiaal: ABS, PC/ABS V0 en EPP

Toepassing

Behuizing voor een hybride warmtepomp. Deze Project+ oplossing is in co-creatie met onze klant ontwikkeld en gerealiseerd. Op basis van een concept ontwerp hebben de Project+ engineers van HSV de vertaalslag naar een maakbaar product gemaakt en meegedacht in de totstandkoming van duurzame matrijsconstructies.

Project+ oplossing

Bij deze Project+ oplossing zijn spuitgiet– en particle foam delen optimaal op elkaar afgestemd. Hiermee wordt het assemblageproces aanzienlijk vereenvoudigd en dat levert besparingen op in tijd, kosten en in het logistieke proces. HSV is hét maakbedrijf in Europa dat over de expertise alsook de productiefaciliteiten beschikt om kunststofspuitgietdelen [HSV Technical Moulded Parts] en particle foam delen [HSV Moulded Foams Group] perfect te integreren.

Meerdere voordelen

De kunststoffen ABS en PC/ABS V0 en de expandeerbare kunststof EPP, zijn de materialen die in deze behuizing zijn toegepast. Dit levert meerdere voordelen op. Voordelen voor zowel de ontwerper, de opdrachtgever, maar ook voor installateurs en eindgebruikers:

  • Dankzij de vormvrijheid van deze kunststoffen en de toegepaste technieken heeft de ontwerper veel ruimte om een product met een uniek design te creëren.
  • EPP en kunststof zijn licht in gewicht en toch robuust.
  • Daarnaast maakt de vormgeving van het frame in combinatie met het EPP-deel een eenvoudige plaatsing van de PCB mogelijk en daarmee een efficiënte eindconfiguratie.

Kenmerken

Met behulp van moderne matrijstechnologie is het oppervlak van de EPP-zichtdelen voorzien van lasertextuur Dit draagt bij aan een verhoging van de esthetische waarde van het product. Aan de binnenzijde is een spuitgietframe geplaatst. Door een doordachte geometrie met antilossing sluit deze optimaal aan op het EPP-deel. Op de Cover (één van de kunststofspuitgietdelen) is middels tampondruk een logo aangebracht. De cover biedt bescherming aan de elektronica, die aan de binnenzijde van dit onderdeel geplaatst is en draagt bij aan het design van het geheel.

Duurzame matrijsconstructie en productielocaties

De matrijsconstructies zijn duurzaam. De matrijzen hebben een zeer lange levensduur, dankzij de materiaalsamenstelling en de gekozen matrijstechnologie . De behuizing wordt in de duurzaam opererende productielocaties van HSV geproduceerd en deels geassembleerd. Er wordt gebruik gemaakt van groene stoom en stroom, o.a. opgewekt door de zonnepanelen die op onze daken liggen.

Project+, Let's make it FIT from HSV two techniques one solutionProject+, Let's make it FIT from HSV two techniques one solutionProject+, Let's make it FIT from HSV two techniques one solution

Neem contact op met HSV TMP

Wij denken op alle fronten met u mee

Neem contact op