Menu

Samenwerking & ontwikkeling duurzame innovatie

Kunststof onderbouw voor Solyco SOLo

In samenwerking met Solyco Solar AG en technisch ontwerpbureau BPO heeft HSV TMP een kunststof onderbouw voor de Solyco SOLo ontwikkeld. Daarnaast verzorgt HSV de productie van dit innovatieve montagesysteem, dat gebruikt wordt voor het monteren van zonnepanelen op schuine daken.

In dit artikel is de heer Lars Podlowski, Raad van bestuur Solyco Solar AG aan het woord over de samenwerking met HSV TMP en hoe partnerschip heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van een vernieuwend kunststof montagesysteem voor de Solyco SOLo. Het geavanceerde zonne-energiesysteem waarmee duurzame energie wordt opgewekt en dat bijdraagt aan de energietransitie.

Kunststof onderbouw ontwikkelen

‘De aanleiding om deze kunststof onderbouw te ontwikkelen is voortgekomen uit onze jarenlange ervaring met zonnesystemen en de daarbij behorende bevestigingsmiddelen,’ aldus de heer Podlowski. ‘ 20 jaar geleden heb ik samen met collega’s een soortgelijk product ontwikkeld. Destijds was het montagesysteem gemaakt van metaal, maar zoals u weet hebben de ontwikkelingen niet stil gestaan en zijn er nu duurzamere alternatieven.’

Verbeteren duurzaamheidsprestaties

‘Bij het ontwerp van deze onderbouw was één van onze uitgangspunten het verbeteren van onze duurzaamheidsprestaties. Daarnaast moest deze oplossing een laag systeemgewicht hebben, eenvoudig te monteren zijn, constructief en slagvast zijn en bestand tegen weersinvloeden. Al deze vereisten brachten ons bij kunststof en spuitgiettechnologie als meest duurzame opties voor deze innovatie.’

“De samenwerking met HSV TMP is een cruciale stap voorwaarts geweest in de verwezenlijking van onze visie op duurzame energieopwekking.”

 

Lars Podlowski Raad van bestuur Solyco Solar AG over samenwerking met HSV Technical Moulded Parts

Lars Podlowski
Raad van bestuur Solyco Solar AG

Samenwerking en ontwikkeling duurzame innovatie

Over het algemeen ben ik dan ook zeer tevreden over de samenwerking en de ontwikkeling van deze duurzame innovatie.

“HSV TMP heeft bewezen een betrouwbare en deskundige partner te zijn. Samen hebben we de Solyco SOLo naar een hoger niveau getild.”

Tijdens dit traject heeft HSV TMP zich bewezen als een betrouwbare en deskundige partner, met verstand van kunststoftechnologie, materialen en hoe deze verwerkt moeten worden. Tijdens het ontwikkeltraject werd naar de meest ideale oplossing gezocht en was er een nauwe samenwerking met de engineers en het management van HSV. Er werd zelfs meegedacht over de verpakking, dat heb ik als erg plezierig ervaren.

Materiaalkeuze en techniek van invloed op uiteindelijke product

Het is essentieel om je als opdrachtgever of productontwerper te realiseren dat materiaalkeuze en techniek van invloed zijn op het uiteindelijke product en haar functionaliteiten. Het is daarom erg belangrijk om, al in een vroeg stadium, duidelijk te specificeren aan welke eisen het eindproduct moet voldoen en dat je deze informatie altijd zo compleet mogelijk aanlevert.

Met deze samenwerking hebben wij het ontwerp van het montagesysteem naar een hoger niveau kunnen tillen. De expertise en productiecapaciteit van HSV TMP geven ons de mogelijkheid om onze productie op te schalen, met behoud van de hoogste kwaliteitsnormen.

“De expertise en productiecapaciteit van HSV TMP geven ons de mogelijkheid om onze productie opschalen, met behoud van de hoogste kwaliteitsnormen.”

Hogedrukspuitgieten, verschillende voordelen

Om de onderdelen van dit montagesysteem te produceren is er gekozen voor hogedrukspuitgieten. Deze techniek biedt verschillende voordelen. Allereerst maakt deze technologie het mogelijk om, op een snelle manier, complexe geometrieën van een constante kwaliteit te vervaardigen, zelfs bij grote aantallen. Meer over hogedrukspuitgieten leest u hier. (hyperlink pagina hogedrukspuitgieten)

Kunststof in combinatie met glasvezelcomposietmateriaal

Er is gekozen voor het gebruik van kunststof in combinatie met glasvezelcomposietmateriaal. Dit resulteert in een laag systeemgewicht, gunstig voor installatiewerkzaamheden en duurzaam transport. Daarnaast zorgt deze materiaalcombinatie ervoor dat de bevestigingsmiddelen bestand zijn tegen weersinvloeden en dat draagt bij aan een lange levensduur.

De voordelen

De voordelen voor de eindgebruiker zijn ook significant. De onderbouw is licht in gewicht en geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen op schuine daken. Maar ook voor kleine en fragmentarische dakoppervlakken biedt dit systeem uitkomst. Het kan worden toegepast op verschillende soorten dakpannen en zelfs op daken met lage statische eisen. Dit maakt de Solyco SOLo geschikt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Een breed scala aan gebruikers kan zo profiteren van dit innovatieve zonne-energiesysteem.

Ecologische voetafdruk verkleinen & besparen op energiekosten

Voor huishoudens die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen en tegelijkertijd willen besparen op energiekosten is de Solyco SOLo een veelbelovende oplossing. Het stelt mensen in staat om op een efficiënte en duurzame manier hun eigen zonne-energie op te wekken.

Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid

Voor Solyco Solo AG zijn duurzaamheid en het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid belangrijke selectiecriteria. Er wordt graag samengewerkt met partners die zich inzetten en die voldoen aan relevante normen en regelgeving, waaronder de EU ESG-criteria (Environmental, Social, and Governance).

Wij ervaren dat HSV TMP haar verantwoordelijkheid neemt voor het milieu en sociaal welzijn. Dit is een integraal onderdeel van de bedrijfsfilosofie. Het Solyco SOLo-montagesysteem is bijvoorbeeld geproduceerd met duurzame zonne-energie. Met het ontwikkelen van grote kunststofvormdelen, het gebruik van geavanceerde technologieën en hoogwaardige materialen, levert HSV haar bijdrage aan de duurzaamheidstransitie en het stimuleren van een groenere toekomst.’

Over Solyco Solar AG

Solyco Solar AG heeft jarenlange ervaring op het gebied van zonnesystemen en montagesystsemen voor zonnepanelen en is een innovatieve speler in de duurzame energiebranche.

Meer over het project

HSV TMP injection moulding Montagesysteem voor Solyco SOLo
Bekijk het project

Neem contact op met HSV TMP

Wij denken op alle fronten met u mee

Neem contact op