Menu

KraussMaffei 1700-MX Nauwkeurig, veelzijdig en duurzaam

HSV-TMP over KraussMaffei 1700-MX


“Grote, complexe kunststofvormdelen worden met uiterste precisie en met grote nauwkeurigheid, energiezuinig en kostenefficiënt geproduceerd en deze vormdelen zijn maximaal reproduceerbaar”

Wilfred Cornelissen
Technical Director
HSV Technical Moulded Parts

KraussMaffei 1700-MX | Nauwkeurig, veelzijdig en duurzaam

Sinds kort is HSV-TMP vestiging Ede de trotse eigenaar van de KraussMaffei 1700-MX SP245005.

Wilfred Cornelissen – Technical Director bij HSV Technical Moulded Parts – over deze veelzijdige krachtpatser, die maar liefst 1700 Ton sluitkracht bezit.

“Deze spuitgietmachine is zeer krachtig, veelzijdig en duurzaam. Een waardevolle aanwinst voor onze organisatie en ons machinepark. Om te beginnen zijn de smeltkwaliteit en het shotgewicht van deze spuitgietmachine zeer consistent en dat vertaalt zich o.a. in hoogwaardige vormdelen die ook nog eens maximaal reproduceerbaar zijn.

KM1700-MX evenwichtig sluitkrachtbereik

Verder heeft deze KM1700-MX een evenwichtig sluitkrachtbereik, vervolgt Wilfred, is de machine voorzien van een geïntegreerde droge luchtdroger, geschikt voor technische polymeren en de lineaire robot kan geproduceerde vormdelen tot een maximum van 50 kg manipuleren, door toepassing van momentsensoren in de A- en C-assen.

Nauwkeurig gedoseerd

In het zes-stromen-doseersysteem worden thermoplastische kunststoffen en additieven gravimetrisch gedoseerd tot een constante materiaalreceptuur met een hoge constante flow.

Constante kwaliteit

Enkele voordelen:
Constante kwaliteit
Grote kunststofvormdelen
Duurzaam en energiezuinig
Kostenefficiënt produceren, gunstig machinetarief en interessante inkooptarieven
Flexibiliteit in planning

Naast de hoogwaardige en constante kwaliteit van de matrijsgevormde producten, hebben wij met deze uitbreiding meer flexibiliteit in planning gekregen en daarmee de ruimte om u nog beter te bedienen.”

Duurzaam hogedruk spuitgieten en thermoplastisch spuitgieten (TSG)

De KM1700-MX wordt ingezet voor het duurzaam hogedruk spuitgieten en/of thermoplastisch schuimgieten (TSG) van grote en complexe kunststofproducten, -behuizingen en -vormdelen voor onze klanten.

Uw producten worden bij HSV-TMP duurzaam geproduceerd. Zo maakt HSV-TMP gebruik van energiezuinige spuitgietmachines en van zonne-energie, opgewekt door 3300 zonnepanelen op het dak van onze vestiging in Ede (2018) en 1200 panelen bij onze vestiging in Leeuwarden (2019). Meer over duurzame ontwikkeling en productie bij HSV-TMP vindt u hier.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de productiefaciliteiten van HSV-TMP? Neem contact op of bel +31 (318) 648 991.

Neem contact op met HSV TMP

Wij denken op alle fronten met u mee

Neem contact op