Menu

Tientallen jaren ervaring met de ontwikkeling van kunststof vormdelen, behuizingen en andere onderdelen

Solon

MONTAGE‐OPLOSSING VOOR PV‐MODULES

Het Duitse SOLON is een van ’s werelds grootste producenten van systemen voor zonnepanelen, oftewel PV‐modules. In nauwe samenwerking met SOLON hebben we een nieuwe oplossing voor de dakmontage van deze modules ontwikkeld. Een traject dat – van eerste contact tot uiteindelijke productie – in totaal 12 maanden heeft geduurd.

Vraag: een lichtgewicht kunststof oplossing

SOLON was op zoek naar een lichtgewicht kunststof oplossing, die op verschillende manieren gemonteerd moest kunnen worden op industriële platte daken. Andere eisen waren een optimale gewichtsverdeling en een minimale montagetijd, zonder gereedschap (plug & play).

Optimale gewichtsverdeling en minimale montagetijd

BASISCONCEPT, PRODUCTONTWERP EN EERSTE BEREKENINGEN

Toen SOLON in contact kwam met HSV TMP, lag er al een basisconcept. Dat hebben we eerst samen uitgewerkt tot een haalbaar productontwerp. Dit ontwerp hebben we vervolgens doorgerekend op sterkte en stijfheid, om er zeker van te zijn dat het product zou voldoen aan alle eisen en verwachtingen.

Maakbaarheidscheck en selectie matrijzenmaker

In de volgende fase hebben we de maakbaarheid nader onderzocht, met behulp van vloeistudies en warpage‐analyses. Tegelijkertijd hebben we in China een matrijzenmaker gezocht en gevonden.

De grootste matrijs weegt 48 ton

Grote onderdelen, zware matrijzen

Een van de bijzonderheden aan dit project was de omvang van de vormdelen. Voor het grootste onderdeel, een console met een afmeting van 2,20 x 1,40 meter, is een matrijs gebouwd met 15 aanspuitpunten. De grootste matrijs die we voor SOLON gebruiken weegt maar liefst 48 ton.

Uitvalsmonsters, aanpassing en afwerking matrijzen

Na beoordeling van de eerste uitvalsmonsters in China, in aanwezigheid van SOLON en HSV TMP, hebben we nog enkele wijzigingen doorgevoerd. Daarna zijn de matrijzen verder afgewerkt en vond er een tweede, geslaagde proefspuiting plaats.

Productie van de modules

De goedgekeurde matrijzen zijn verscheept naar onze fabrieken in Leeuwarden en Ede, waarna de productie van start kon. Naar volle tevredenheid van SOLON, dat nu het flexibele, lichtgewicht en eenvoudig te monteren systeem heeft waarnaar het op zoek was.

Kunststof Quickscan

Snel uitsluitsel over de haalbaarheid van uw ideeën

Quickscan aanvragen

Over ons: Even voorstellen

Wilt u grote kunststof vormdelen, behuizingen of andere onderdelen laten spuitgieten? Zoekt u een partner die vanuit de productiepraktijk kan meedenken over de ontwikkeling van uw kunststof producten? Bij HSV TMP hebben we tientallen jaren ervaring met de ontwikkeling van kunststof onderdelen, en enorm veel kennis van de daarvoor benodigde materialen en technieken. Die kennis en ervaring zetten we dolgraag in voor het waarmaken van uw productideeën.

HSV
HSV TMP

Bedrijfsprofiel

Steeds meer ontwerpers en inkopers kiezen voor kunststof

Wij ontwikkelen en produceren innovatieve behuizingen, vormdelen en andere onderdelen voor opdrachtgevers in de meest uiteenlopende branches. Ons specialisme: grote producten, in kleine tot middelgrote series.

Bedrijfsprofiel
HSV TMP Maatschappelijk verantwoord ondernemen
HSV TMP

Geschiedenis

Onze ontstaansgeschiedenis en organisatiestructuur

HSV Technical Moulded Parts werd officieel opgericht in 1985. Maar onze eigenlijke ontstaansgeschiedenis gaat nog verder terug. Tot 1968, toen ons zusterbedrijf in Ede begon met de fabricage van EPS verpakkingen.

Onze geschiedenis
HSV
HSV TMP

Kernwaarden

De manier waarop wij zakendoen

Wij zijn ervan overtuigd dat onze opdrachtgevers niet aleen met ons samenwerken vanwege de producten die we leveren, maar ook vanwege de manier waarop wij zakendoen. Die heben wij samengevat in vier kernwaarden.

Onze kernwaarden

Neem contact op met HSV TMP

Wij denken op alle fronten met u mee

Neem contact op