Menu

Tientallen jaren ervaring met de ontwikkeling van kunststof vormdelen, behuizingen en andere onderdelen

Kunststofproducten die u meerwaarde brengen

Het team van HSV-TMP heeft een grote passie voor kunststoffen en gaat geen technische uitdaging uit de weg om te komen tot kunststof producten die u op tal van manieren meerwaarde brengen. Ervaring leert dat dit onze relaties het gevoel geeft dat ze bij HSV-TMP aan het juiste adres zijn wanneer het om vernieuwende projecten gaat.

State-of-the-art machinepark

HSV Technical Moulded Parts, ontwikkeling en productie van kunststof producten die u meerwaarde leveren

In de afgelopen 10 jaar is er in het machinepark van HSV-TMP veel geïnvesteerd. Gevolg is dat HSV-TMP nu een prachtig state-of-the-art machinepark heeft, van 300 Ton tot 4.000 Ton sluitkracht, de grootste van Europa. We kunnen hiermee producten spuitgieten van ongeveer 300 gram tot 30 kilo, en daarmee zijn we uniek.

Er zijn in Europa echt wel bedrijven met grote machines, maar die worden vaak captive ingezet voor de logistiek – pallets, palletboxen en dergelijke – of voor de automotive, bumpers, dashboards etc. Er zijn maar weinig aanbieders, zoals HSV-TMP, die deze grote machine-capaciteiten voor derden ter beschikking stellen.

Volwaardige engineeringsafdeling | Innovatieve projecten

HSV Technical Moulded Parts, ontwikkeling en productie van kunststof producten die u meerwaarde leverenDaarnaast heeft HSV-TMP een volwaardige engineeringsafdeling om samen met uw ontwikkelaars innovatieve projecten te creëren. Onze engineers begeleiden u o.a. met het ontwerp- en materiaalkeuzeadvies. Daarnaast wordt ook de detailontwikkeling verzorgd, bijvoorbeeld met Mould-flow analyses en warpage-analyses en ontwikkelen we optimale matrijzen, samen met ons uitgebreide netwerk van specialisten over de hele wereld.

Inspelen uw behoeften

De uitvoering van technisch, complexe producten, vraagt om intensieve samenwerking van een heel netwerk van technisch specialisten, zoals materiaalleveranciers, ingenieursbureaus, machinefabrikanten en matrijzenmakers, die wij graag als partners zien.

Wij merken dat daar veel behoefte aan is. Onze klanten zijn in het algemeen machinebouwers, die heel veel verstand hebben van hun eigen machines, maar niet persé van de mogelijkheden en onmogelijkheden van kunststoffen. Nu zijn er in de markt voldoende specialisten, maar slechts weinigen hebben ook de hands-on ervaring om deze projecten om te zetten naar een lopende productie en levering. HSV-TMP heeft dat wel en dat blijkt, wij spelen in op uw behoeften.

Ervaring met Grote TSG- of hogedruk-spuitgietproducten

HSV Technical Moulded Parts, ontwikkeling en productie van kunststof producten die u meerwaarde leverenMet name onze ervaring met grote TSG- of hoge druk-spuitgietproducten is cruciaal voor ons succes. Het blijkt altijd weer dat een groot spuitgiet-product geen opgeblazen klein product is, het is veel complexer dan dat. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de warmtehuishouding van grote matrijzen, of het aanspuitsysteem. HSV-TMP heeft inmiddels veel ervaring met aanspuitsystemen tot 19 aanspuitpunten, die bovendien allemaal individueel te sturen zijn. Zo hebben wij o.a. een matrijs van 45 ton staal, met een hotrunner systeem voorzien van 19 aanspuitpunten en met meer dan 1.000 meter aan koelkanalen in de matrijs. Daarnaast hebben wij in de afgelopen decennia veel ervaring opgebouwd met het cascade-aanspuiten.

Meer weten

Wilt u meer weten wat het team van HSV-TMP voor u kan betekenen bij de engineering, productie en assemblage van grote kunststof delen en behuizingen? Neem contact op met een van onze medewerkers of vraag de kunststof QuickScan  aan.

Neem contact op met HSV TMP

Wij denken op alle fronten met u mee

Neem contact op