Menu

Installatie Krauss Maffei 3200T | HSV-TMP vergroot productiecapaciteit en verbetert continuïteit

Installatie Krauss Maffei 3200T

Na bijna een jaar van voorbereiden werden in januari jl. acht diepladers, met daarop de onderdelen van de Krauss Mauffei 3200T, verwelkomd bij onze productielocatie in Leeuwarden.

HSV-TMP vergroot haar productiecapaciteit | Installatie Krauss Mauffei 3200T

In de daaropvolgende weken is de opbouw gerealiseerd en volgde de inbedrijfname. In die fase is de complete machine getest en afgesteld. Ook is er een zes-assige robot (ABB / Acotech), met een bereik van wel 3,9m en een hefcapaciteit van 90 kg boven de machine geplaatst en de nieuwe 50T bovenloopkraan in werking gesteld.

Wat er allemaal aan vooraf ging

HSV-TMP vergroot productiecapaciteit. Voorbereidingen installatie Krauss Maffei 3200T

De aanschaf van z’n grote machine heeft nogal wat voeten in aarde. Zo zijn in de productiehal de nodige technische aanpassingen uitgevoerd en werd in de zomer van 2018 de stroomvoorziening en de fundering aangepast. Om ervoor te zorgen dat de vloer de 3200T kan houden is er inpandig geheid, tot wel 12 meter diepte. Daarna is er flinke bewapening aangebracht en de vloer volgestort met beton en een staalconstructie voor de nieuwe bovenloopkraan aangebracht.

Klanten beter bedienen & constante productkwaliteit

De aanschaf van deze ‘iets minder grote jongen’ zorgt voor een vergroting van onze productiecapaciteit en verbetering van de continuïteit. Zo kunnen wij onze klanten nog beter bedienen en krijgen we als organisatie de ruimte om verder te groeien.

HSV-TMP vergroot productiecapaciteit. Voordelen installatie Krauss Maffei 3200T

De 3200T verbruikt minder energie dan een 4000T machine en is met de nodige extra’s uitgerust. Naast hogedrukspuitgieten kan deze machine ook ingezet worden voor TSG. Het nieuwe doseersysteem van Moretto ( leverancier Kotraco) biedt ons de mogelijkheid om het materiaal gravimetrisch te  doseren.

Dit betekent dat we met een nog hogere nauwkeurigheid kunnen doseren en dat draagt bij aan een constante productstroom met een hoge constante flow. Daarnaast is de Moretto makkelijker schoon te maken en zijn er in de silo minder dode hoeken aanwezig. Dat laatste zorgt er weer voor dat de verblijftijd van het materiaal gelijkmatiger is en dat heeft weer een positief effect op de kwaliteit van het eindproduct.  De bijbehorende droge luchtdroger is voorzien van een keuzelijst voor de diverse kunststoffen.

Neem contact op met HSV TMP

Wij denken op alle fronten met u mee

Neem contact op