Menu

Tientallen jaren ervaring met de ontwikkeling van kunststof vormdelen, behuizingen en andere onderdelen

Hoe kan een groot product toch logistiek rendabel zijn?

Het beheersbaar houden van kosten en het logistieke proces zo efficiënt mogelijk inrichten is voor veel bedrijven een absoluut vereiste. De logistiek rondom grote producten zorgt daarin regelmatig voor de nodige hoofdbrekens, want hoe kan een groot product toch logistiek rendabel zijn?

Groot product logistiek rendabel en meer besparingen

Slim productontwerp en doordachte verpakkingsoplossingen; enkele ingrediënten voor een doeltreffende en duurzame logistiek van grote producten, zeggen wij bij HSV-TMP. Het is mogelijk om een groot product zo te ontwerpen dat het logistiek rendabel is en dat het u zelfs nog meer besparingen oplevert. Hieronder enkele voorbeelden:

Ontwikkeling en optimalisatie van grote kunststofproducten

De technische product designers van HSV-TMP zijn gespecialiseerd in groot en hebben de vakkennis en decennialange ervaring die ingezet wordt voor de ontwikkeling en optimalisatie van uw grote kunststofproducten -vormdelen en behuizingen.

Grote konsole voor montage van zonnepanelen

Om te komen tot het ideale grote product, dat logistiek rendabel is en u de nodige besparingen oplevert, staan de ontwerpers van HSV-TMP graag voor u klaar. Vraag vandaag nog een QuickScan aan en ontvang een vrijblijvend advies.

Doeltreffende logistiek, transport en warehousing

Om doeltreffende logistiek, transport en warehousing voor grote producten te realiseren wordt het productontwerp op tal van punten onderzocht en geoptimaliseerd. Met het doel om het aantal m3 zo optimaal mogelijk te benutten en loze lucht/ruimte tot een minimum te beperken. Dit draagt bij aan:

  • Efficiënte opslag in laadruimtes & warehousing
  • Reductie van het aantal transportbewegingen,
  • Verminderen van brandstofverbruik & verlagen van CO2 uitstoot

Door een product zo te ontwerpen dat deze nestbaar is wordt het eenvoudig stapelbaar en kan er bijvoorbeeld meer volume worden opgeslagen.

Uiteraard wordt er rekening gehouden met de afmetingen van laadruimtes / docking stations e.d. en wij adviseren u graag over stevige & beschermende verpakkingsmaterialen. 

Logistiek performance management

Om kosten inzichtelijk te maken, beheersbaar te houden en sturing te kunnen geven is goed ketenmanagement uiteraard van het grootste belang. 

HSV-TMP houdt rekening met uw logistieke wensen. Met Just-in-time delivery, kanban, data integratie, rolling forecast, vraagvoorspelling, warehousing en ons ERP systeem dragen wij bij aan de optimalisatie van het logistieke proces van uw grote product.

Ook RFID-oplossingen en ID-labels, voor track and trace van de goederen en kwaliteitsbeheersing, behoren tot de mogelijkheden. Wilt u meer weten? Gebruik onderstaande button en stel uw vraag direct aan het ontwerpteam van HSV-TMP.

Neem contact op met HSV TMP

Wij denken op alle fronten met u mee

Neem contact op