Menu

Variant op het hoge druk spuitgieten

Cascade Spuitgieten

Cascade spuitgieten – of Sequential Injection Moulding – is een variant op het hoge druk spuitgieten, waarbij de kunststof ingespoten wordt in de matrijs door verschillende openingen (aanspuitpunten), maar echter niet allen tegelijk, maar in cascade. Een mooi voorbeeld hiervan is de FLUX-stoel, zie CASE-studie. Ook in combinatie met schuimgieten kan cascade-spuitgieten gecombineerd worden.

Grote producten met dunne wanden

Een van de belangrijkste voordelen van dit proces is dat je er grote producten mee kunt maken met dunne wanden. HSV’s extreemste voorbeeld hiervan is de Console van SOLON (zie foto), die met 17 aanspuit-openingen geproduceerd wordt. Eerst openen zich 5 aanspuitpunten en vullen een gedeelte van de matrijs. Vervolgens worden deze gesloten en openen zich de overige 12 aanspuitpunten om het product verder te vullen.

Voordelen van cascade-spuitgieten:

  • Grote producten mogelijk
  • Sterke reductie van vloeilijnen (het samenvloeien van kunststof)

Aandachtspunten bij cascade-spuitgieten:

  • Het aanspuitsysteem is duurder vanwege naaldafsluitingen

Kunststof Quickscan

Snel uitsluitsel over de haalbaarheid van uw ideeën

Quickscan aanvragen

Over ons: Even voorstellen

Wilt u grote kunststof vormdelen, behuizingen of andere onderdelen laten spuitgieten? Zoekt u een partner die vanuit de productiepraktijk kan meedenken over de ontwikkeling van uw kunststof producten? Bij HSV TMP hebben we tientallen jaren ervaring met de ontwikkeling van kunststof onderdelen, en enorm veel kennis van de daarvoor benodigde materialen en technieken. Die kennis en ervaring zetten we dolgraag in voor het waarmaken van uw productideeën.

HSV
HSV TMP

Bedrijfsprofiel

Steeds meer ontwerpers en inkopers kiezen voor kunststof

Wij ontwikkelen en produceren innovatieve behuizingen, vormdelen en andere onderdelen voor opdrachtgevers in de meest uiteenlopende branches. Ons specialisme: grote producten, in kleine tot middelgrote series.

Bedrijfsprofiel
HSV TMP Maatschappelijk verantwoord ondernemen
HSV TMP

Geschiedenis

Onze ontstaansgeschiedenis en organisatiestructuur

HSV Technical Moulded Parts werd officieel opgericht in 1985. Maar onze eigenlijke ontstaansgeschiedenis gaat nog verder terug. Tot 1968, toen ons zusterbedrijf in Ede begon met de fabricage van EPS verpakkingen.

Onze geschiedenis
HSV
HSV TMP

Kernwaarden

De manier waarop wij zakendoen

Wij zijn ervan overtuigd dat onze opdrachtgevers niet aleen met ons samenwerken vanwege de producten die we leveren, maar ook vanwege de manier waarop wij zakendoen. Die heben wij samengevat in vier kernwaarden.

Onze kernwaarden

Neem contact op met HSV TMP

Wij denken op alle fronten met u mee

Neem contact op